AKO RADITE OVO KADA PRAVITE PALAČINKE BIĆE ŽILAVE Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Ako želite savršeno vazdušaste, mekane i ukusne palačinke, izbegnite sledeće greške.

palačinke
Shutterstock

Previše mesite testo

Ako previše mesite testo dobićete žilave palačinke.

Odmah pravite palačinke 

Ostavite smesu za palačinke 30 do 45 minuta da odmori, pa tek onda pecite. Dobićete pahuljaste i lagane palačinke. 

Pečete na pogrešnoj temperaturi

Ako je vatra prejaka izgoreće po krajevima, a sredina palačinki će ostati sirova. Ako je vatra preslaba dok sve ispečete, prve palačinke će se ohladiti.

Dodajete smesu za palačinke na hladan tiganj 

Nemojte ovo nikada da radite, već zagrejte tiganj na umerenoj vatri oko tri minuta, pre nego što dodate smesu. 

 

Komentari (0)

Loading