PILEĆI MEDALJONI Hrskava i slasna užina koja se smaže u jednom zalogaju

Izvor: Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Slasni i sočni, najbolje odmah stavite duplu meru.

pileći medaljoni
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g pilećeg filea
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 3 jajeta
  • 3 kašike pšeničnog brašna
  • 3 kašike projinog brašna
  • 1 kašika senfa
  • 2 kašike pavlake
  • 3 kašike ulja

Priprema:
Iseckajte belo meso na kockice. Dodajte iseckan crni luk, jaja, pšenično i kukuruzno brašno, so, ulje, senf, pavlaku i usitnjen beli luk. Izmešajte i pržite na vrelom ulju s obe strane dok ne dobiju smeđu boju.

Možda vas zanima:

kineska piletina sa nudlama

PIKANTNA KINESKA PILETINA SA NUDLAMA Sočno jelo koje osvaja u trenu

17:00

22 decembar, 2024

Sezonski recepti

Čau mejn, jedno od najpopularnijih kineskih jela, predstavlja kombinaciju piletine s nudlama, u sočnom spoju sa soja sosom i ljutim papričicama. Kineski emigranti iz regiona Tajšan, iz Južne Kine su u 19. veku prvi doneli recept za ovo jelo na tlo Evrope. U originalu se spremao s kupusom, pečurkama ili lukom, a onda se dodalo meso i soja sos. Slično je jelu lo mejn, s tim da su nudle kuvane, a sos je gušći i lepljiviji. Ako ne volite ljuto, smanjite količinu papričica, ali nema sumnje da ćete biti oduševljeni koliko je dobro.

Komentari (0)

Loading