SPANAĆ NA MLEKU S JAJIMA Sočno jelo koje se pravi lako, a govori 5 jezika
Fenomenalno jelo oduševiće i one izbirljive.

Potrebno je
- 1 kg svežeg spanaća
- 30 g putera ili 3 kašičice ulja
- 2 kašike brašna
- 2 čena belog luka
- dva prstohvata soli
- 500 ml mleka
Priprema:
Operite spanać, odstranite tvrđe stabljike, pa ga stavite u duboki lonac, prelijte hladnom vodom i stavite da se kuva. Kad provri, kuvajte ga 5-6 minuta, potom ocedite i ohladite. Spanać usitnite oštrim nožem. U dubljem tiganju otopite puter ili zagrejte ulje, dodajte brašno, pa ga zažutite (pazite da vam ne zagori). Sklonite tiganj s vatre te dodajte pritisnuti ili sitno iseckani beli luk. Čim luk zamiriše, dodajte usitnjeni spanać i zalijte polovinom mleka i vratite na vatru. Kuvajte na srednje jakoj vatri, a čim se zgusne, dodajte ostatak mleka pa posolite i kuvajte dodatnih desetak minuta. Prema ukusu dodatno začinite solju i biberom. Poslužite uz jaja na oko i pire-krompir.
Možda vas zanima:

BAKIN SPANAĆ SE SMAŽE U TRENU Kremast, sočan, lagan i zasitan, nema mu ravnog!
Samo dodajte prilog po želji.

NEODOLJIVO KREMAST Spanać pripremljen na ovaj način će vas oduševiti, pravo bogatstvo ukusa
Pomešan sa mlekom i dodat u proprženi crni luk i beli luk, stvara...

ZAPEČENI SPANAĆ SA SIROM Jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Dodajte uz meso ili prilog po želji.

SPANAĆ PO RECEPTU BAKA MILEVE Kremast i lagan, pravićete stalno
Služite uz pire ili prilog po želji.

KOLAČ S KAJSIJAMA MEKAN KAO DUŠA Poćiće vam voda na usta koliko je sočan
Za prave sladokusce.

RIBLJA ČORBA PO STAROM KAFANSKOM RECEPTU Gastronomski užitak koji pomera granice dobrog ukusa
Savršena za dane posta.

PASTIRSKA MUSAKA ZA PRAVE GURMANE Lako se pravi, a nećete moći da prestanete da jedete
Sjajan predlog za vikend ručak.

NAJBRŽA ČOKOLADNA TORTA Pravi se po principu smuti pa prospi, a budi sva čula mirisom i ukusom
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

PAPULA RAJ ZA NEPCA Samo ovako pripremljenu je voleo Karađorđe, a savršena je i za dane posta
Držaće vas sitim satima, a savršenog ukusa.
Komentari (0)