SPANAĆ NA MLEKU S JAJIMA Sočno jelo koje se pravi lako, a govori 5 jezika

Izvor: Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalno jelo oduševiće i one izbirljive.

spanać
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 kg svežeg spanaća
  • 30 g putera ili 3 kašičice ulja
  • 2 kašike brašna
  • 2 čena belog luka
  • dva prstohvata soli
  •  500 ml mleka

Priprema:
Operite spanać, odstranite tvrđe stabljike, pa ga stavite u duboki lonac, prelijte hladnom vodom i stavite da se kuva. Kad provri, kuvajte ga 5-6 minuta, potom ocedite i ohladite. Spanać usitnite oštrim nožem. U dubljem tiganju otopite puter ili zagrejte ulje, dodajte brašno, pa ga zažutite (pazite da vam ne zagori). Sklonite tiganj s vatre te dodajte pritisnuti ili sitno iseckani beli luk. Čim luk zamiriše, dodajte usitnjeni spanać i zalijte polovinom mleka i vratite na vatru. Kuvajte na srednje jakoj vatri, a čim se zgusne, dodajte ostatak mleka pa posolite i kuvajte dodatnih desetak minuta. Prema ukusu dodatno začinite solju i biberom. Poslužite uz jaja na oko i pire-krompir.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading