GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
Potrebno je:
- 300 g svežih šampinjona
- 1 glavica crnog luka
- 1 mala šargarepa
- 1 čaša mleka
- 1,5 dcl pavlake za kuvanje
- so
- biber
- mešavina začina
Priprema
Sitno seckan luk prodinstajte na malo ulja. Onda dodajte šampinjone narezane na listiće, ali dva odvojite sa strane. Nakon što omekšaju, propasirate ih štapnim mikserom. Zatim vratite na šporet, pa dodajte sitno seckane 2 šampinjona, seckanu šargarepu na kockice, mešavinu začina, so, biber, pa prelijte vodom. Dodajte mleko i pavlaku, pa kratko prokuvajte. Bon appetit!
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)