GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
Potrebno je:
- 300 g svežih šampinjona
- 1 glavica crnog luka
- 1 mala šargarepa
- 1 čaša mleka
- 1,5 dcl pavlake za kuvanje
- so
- biber
- mešavina začina
Priprema
Sitno seckan luk prodinstajte na malo ulja. Onda dodajte šampinjone narezane na listiće, ali dva odvojite sa strane. Nakon što omekšaju, propasirate ih štapnim mikserom. Zatim vratite na šporet, pa dodajte sitno seckane 2 šampinjona, seckanu šargarepu na kockice, mešavinu začina, so, biber, pa prelijte vodom. Dodajte mleko i pavlaku, pa kratko prokuvajte. Bon appetit!
BOSTONSKA KREMPITA BEZ PEČENJA Nema ni kuvanja fila, a ukusa kao da ste se trudili satima
Sočna i mekana kao duša, bićete raspamećeni.
LAZANJA PALAČINKE Savršen spoj različitih jela u rapsodiji ukusa, za ručak koji se pamti
Ako birate između lazanja i palačinki, zašto ne biste napravili oboje?
NIJE SLUČAJNO ŠTO SU SUNĐERI RAZLIČITIH BOJA Ako koristite ovaj za osetljivo posuđe izgrebaćete ga
Možda i vi niste znali da sunđeri s razlogom imaju različite boje.
ENGLESKA PASTIRSKA PITA Specijalitet koji podseća na musaku, a ukućani će stajati u redu za još
Poznata i kao "engleska musaka", osvojiće vas od prvog zalogaja.
BELI AJVAR BOLJI OD KLASIČNOG Domaćice u Srbiji poludele za njim, a tajna je u ovom sastojku
Slasni namaz od paprike i patlidžana budi sva čula.
Komentari (0)