SUTLIJAŠ SA JAGODAMA BOLJI OD ONOG KLASIČNOG Desert za sva vremena i prilike
Sutlijaš sa jagodama oboriće s nogu sve, zato najbolje stavite duplu meru.
Potrebno je
- 450 ml mleka
- 150 g pirinča
- 300 g jagoda
- pola limuna
- 150 g jogurta sa vanilom
- 2 kašike šećera so
- nekoliko listića nane
Priprema:
Mleko stavite da provri pa dodajte pirinač i so. Kuvajte na tihoj vatri 25 minuta, uz povremeno mešanje. Jagode operite i ostavite da se ocede. Dodajte vanilin šećer pa ostavite 20 minuta da odstoje. Operite i osušite limun. Oljuštite koru pa ocedite sok. Izmešajte sa jogurtom i šećerom. Dodajte sve u ohlađeni sutlijaš. Stavite jagode u čašu pa dodajte sutlijaš. Dekorišite jagodama i listićima nane. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNI SUTLIJAŠ S KOKOSOM Neodoljivi desert koji miriše na more, ukućani će stajati u redu za još
Desert koji vraća u dane detinjstva, a kokos mu daje posebnu draž.
SUTLIJAŠ SA CIMETOM Slatkiš iz perioda detinjstva koji su pravile bake, prste da poližete
Pravi se brzo i lako, a budi nostalgiju na prošla vremena.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)