SUTLIJAŠ SA VANILOM Pravi se brzo i lako, a posan na vodi
Fenomenalni desert uspeće svima, pa i potpunim početnicima.
Potrebno je:
- 1 šolja pirinča
- 3 šolje vode
- 500 ml sojinog mleka
- 6 kašika šećera
- 1 kesica vanilin šećer
- 1 kesica pudinga od vanile
- 1 šaka oraha
Priprema
Operite pirinač pa ga skuvajte na tihoj vatri. Dodajte sojino mleko, pa kuvajte još malo. U jednoj posudi pomešajte puding sa šećerima, sa malo sojinog mleka. Dodajte u pirinač, pa neprestano mešajte, dok se ne zgusne. Sipajte u činijice za serviranje. Ukrasite sa orasima. Bon appetit!
Možda vas zanima:
SUTLIJAŠ SA VANILOM Zaboravljeni slatkiš na kome su odrasle generacije, a miriše na bakinu kuhinju
Sočan i sladak, za pravo uživanje.
SUTLIJAŠ NA VODI Posni desert jednostavne pripreme koji budi nostalgiju
Pospite cimetom ili javorovim sirupom.
POSNI SUTLIJAŠ S KOKOSOM Neodoljivi desert koji miriše na more, ukućani će stajati u redu za još
Desert koji vraća u dane detinjstva, a kokos mu daje posebnu draž.
POSNI SUTLIJAŠ SA KOKOSOM Brzo se sprema a nestane sa stola odmah
Napravićete ga brzo i lako, zbog kokosa ćete dobiti potpuno drugačiji slatkiš, a posan je.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)