EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti
Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.
Potrebno je
- 3 kašike brašna
- prstohvat soli
- kockica putera
- 1 jaje
- sirće
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- prstohvat bibera
- veza svežeg korijandera
- 200 g mlevenog mesa
- 1 kašika tartar sosa
Priprema:
U jednoj posudi umutite brašno, puter, so, jaje, vodu i malo sirćeta. Zamesite testo. Iseckajte crni i beli luk, pa napravite fil. Posolite i pobiberite, i dodajte svež korijander. Sjedinite sve s mlevenim mesom. Rastanjite prethodno pripremljeno testo i modlom oblikujte krugove. Napunite ih filom i preklopite. Pržite empanade u dubokoj masnoći. Služite empanadu uz tartar sos. Prijatno!
VALJUŠCI SA MAKOM Jeftin desert skupog ukusa koji budi nostalgiju na prošla vremena
Starinski slatkiš pravi se lako, a pogodan je za svaku priliku.
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)