EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.

empanada
Shutterstock

Potrebno je

  • 3 kašike brašna
  • prstohvat soli
  • kockica putera
  • 1 jaje
  • sirće
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • prstohvat bibera
  • veza svežeg korijandera
  • 200 g mlevenog mesa
  • 1 kašika tartar sosa

Priprema:
U jednoj posudi umutite brašno, puter, so, jaje, vodu i malo sirćeta. Zamesite testo. Iseckajte crni i beli luk, pa napravite fil. Posolite i pobiberite, i dodajte svež korijander. Sjedinite sve s mlevenim mesom. Rastanjite prethodno pripremljeno testo i modlom oblikujte krugove. Napunite ih filom i preklopite. Pržite empanade u dubokoj masnoći. Služite empanadu uz tartar sos. Prijatno!

Tagovi:

Komentari (0)

Loading