PILEĆA ČORBA Klasik bez premca kome niko ne može da odoli, a krepi organizam u trenu

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Kremasta čorba pomoćiće vam kada ste prehlađeni, a osvaja na prvi zalogaj.

pileća čorba
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 2 šargarepe
  • 1,5 kašika brašna
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 žumance 
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 1 kašičica limunovog soka
  • bibe
  • 1 kašika suvog biljnog začina
  • so 
  • 1, 5 l vode 

Priprema

Isecite luk na sitne kockice pa ostavite da se dinsta na ulju. Šargarepu secite na kockice pa ih dinstajte par minuta, dok ne omekša. Dodajte meso, pa ga propržite i pospite brašnom. Onda izmešajte i dolijte toplu vodu. Nakon što prokuva,  dodajte začine i peršunov list i pustite da se kuva na umerenoj temperaturi oko sat vremena. Skuvanu čorbu skinite sa vatre i dodajte žumance i pavlaku. Žumance umutite sa pavlakom, pa sipajte malo čorbe, razmutite i vratiti u čorbu. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading