KAPRIĆOZA Donosimo vam originalni italijanski recept za ovaj specijalitet

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Preukusna pica bolja od one kupovne, za pravo zadovoljstvo.

kaprićoza
Shutterstock

Potrebno je

  • Testo ili podloga za picu (400 gr)
  • Pelat od paradajza ili kečap
  • Sir kačkavalj
  • Šunka za picu
  • Šampinjoni
  • Masline
  • Maslinovo ulje
  • Origano začin ili par svežih listova

Priprema

Rernu zagrejte na 250 stepeni. Premažite testo pelatom od paradajza ili kečapom. Poređajte šunku i šampinjone.Prethodno narendan sir rasporedite preko pice i na kraju pospite malo maslinovog ulja. Pripremljenu picu pecite u dobro zagrejanoj rerni na 250 stepeni, oko 10 minuta. Možete produžiti vreme pečenja dok ne dobijete testo po vašem ukusu.Na pečenu picu poređajte masline i pospite origano. Prijatno!

šopska salata

ŠOPSKA SALATA Idealna za vrele dane, a voli je ceo Balkan

17:00

7 septembar, 2024

Sezonski recepti

Dobila je naziv po Šopima, pripadnicima južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.

Komentari (0)

Loading