MARGARITA Omiljena pica u domaćoj varijanti, za lepo veče sa prijateljima
Priprema nije komplikovana, pa će uspeti i potpunim početnicima.
![pica margarita](/data/images/2024-05-27/88938_shutterstock-1514037083_f.jpg?timestamp=1716760800)
Potrebno je
Za testo
- 300 ml mlake vode
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
- 2 kašičice šećera
- 450 g mekog brašna
- 7 g suvog kvasca
Za nadev
- 200 ml paradajz pelata
- 3 kašike maslinovog ulja
- malo soli
- 300 gr mocarela ili gauda sira
- origano
Priprema
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Rastvorite kvasac, šećer i kašičicu brašna, u mlakoj vodi. Posle 10 minuta, zamesite testo od navedenih sastojaka, pa ostavite jedno sat vremena. Kada je testo udvostručilo masu, stavite ga na pobrašnjenu površinu i premesite. Zatim ga podelite na dva jednaka dela. Zagrejte rernu na 220 stepeni pa podmažite pleh. Oklagijom razvucite testo, manje od dimenzije pleha, pa ga stavite u pleh i izbockajte viljuškom. Onda sipajte preliv od paradajz pelata, maslinovog ulja i soli po celoj površini. Preko pospite izrendani sir i origano po ukusu. Zapecite picu oko 15 minuta u zagrejanoj rerni na 220 stepeni. Izvadite iz pleha, secite i služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
![pica vesuvio](/data/images/2024-02-02/75722_shutterstock-357039035_f.jpg)
PICA VESUVIO Podseća na Kaprićozu ali nema pečurke, prste da poližete
Sočna i slasna pica za lepo veče sa prijateljima.
![čokoladna pica](/data/images/2024-06-03/89584_cokoladna-pica_f.jpg)
ČOKOLADNA PICA Specijalitet italijanske kuhinje u savršenom hrskavo-slatkom spoju
Drugačija i fenomenalna, uzećete parče više.
![posna pica na vodi](/data/images/2024-03-18/81220_shutterstock-84904912_f.jpg)
PICA VEGETARIANA Posna a slasna, sa hrskavim korama. za lepo veče sa prijateljima
Pica Vegeteriana uvek je dobar izbor kada ne želite da se opterećujete kalorijama, a želite da uživate u obroku.
![pica sa 4 vrste sira](/data/images/2024-05-06/86935_shutterstock-119514805_f.jpg)
PICA SA 4 VRSTE SIRA Ovakvu do sada niste jeli, pravi raj za nepca
Idealno za veče sa prijateljima.
![kikiriki salata sa šunkom](/data/images/2024-06-17/91093_shutterstock-1206914119_f.jpg)
KIKIRIKI SALATA SA ŠUNKOM Sočna i slasna, a smaže se za tren oka, prste da poližete
Nedoljiva salata krepi dušu i telo, a pravi se za tren oka.
![galete](/data/images/2024-06-17/91127_galeta_f.jpg)
GALETE Slatkiš iz bakine kuhinje koji budi uspomene, za pravo zadovoljstvo
Fenomenalan slatkiš pojede se začas.
![lazanja supa](/data/images/2024-06-17/91091_shutterstock-1560393176_f.jpg)
AKO VOLITE LAZANJE OVU ČORBU ĆETE OBOŽAVATI Lazanja supa krepi organizam u trenu, za prave gurmane
Sočna i slasna, najbolje odmah stavite duplu meru.
![tartiflet](/data/images/2023-01-11/43818_jednostavantartiflet-1564431712_f.jpg)
TARTIFLET SA SLANINOM I KROMPIROM Jelo sa francuskih Alpa koje osvaja na prvi zalogaj, a specijalitet bez premca
Ime je dobio od arapske reči „tartifla“, što znači krompir, a jelo potiče iz 18. veka
![kačkavalj šnicle](/data/images/2024-06-17/91087_kackavalj-snicle_f.jpg)
KAČKAVALJ ŠNICLE SOČNIJE NEGO ONE KLASIČNE Obrok za pamćenje koji uspeva i početnicima
Šnicle na drugačiji način, ukusa koji se pamti.
Komentari (0)