POTAŽ OD ŠARGAREPE Pravi raj za nepca koji krepi organizam u trenu

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalan i sočan potaž, za one izbirljive.

potaž od šargarepe
Shutterstock

Potrebno je

  • 3 srednje šargarepe 
  • 3 kašike seckanog praziluka 
  • glavica seckanog crnog luka
  • 3 čena seckanog belog luka 
  • 1 krompir 
  • kockica supe sa ukusom povrća
  • 600 ml vode
  • 2 kašike ulja
  • so i biber po ukusu
  • mešavina začina po ukusu
  • 4 kašike neutralne pavlake za kuvanje 
  • krutoni

Priprema

Propržite seckan crni luk, beli luk i šargarepu, u tiganju, na zagrejanom ulju. Onda dodajte seckani krompir. Upržite kratko, pa nalijte 400 ml vode, da prekrije povrće. Kuvajte na umerenoj temperaturi, pa kad provri dodajte kocku za supu. Zatim kuvajte sve dok šargarepa ne omekša. Štapnim mikserom usitnite povrće. Posolite, pobiberite i začinite po ukusu. Sipajte ostatak vode da potaž dobije gustinu. Promešajte. Prelijte potaž neutralnom pavlakom i služite dok je topao, uz dodatak krutona. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading