POTAŽ OD ŠARGAREPE Pravi raj za nepca koji krepi organizam u trenu
Fenomenalan i sočan potaž, za one izbirljive.
![potaž od šargarepe](/data/images/2024-05-27/88950_shutterstock-2109320924_f.jpg?timestamp=1716760800)
Potrebno je
- 3 srednje šargarepe
- 3 kašike seckanog praziluka
- glavica seckanog crnog luka
- 3 čena seckanog belog luka
- 1 krompir
- kockica supe sa ukusom povrća
- 600 ml vode
- 2 kašike ulja
- so i biber po ukusu
- mešavina začina po ukusu
- 4 kašike neutralne pavlake za kuvanje
- krutoni
Priprema
Propržite seckan crni luk, beli luk i šargarepu, u tiganju, na zagrejanom ulju. Onda dodajte seckani krompir. Upržite kratko, pa nalijte 400 ml vode, da prekrije povrće. Kuvajte na umerenoj temperaturi, pa kad provri dodajte kocku za supu. Zatim kuvajte sve dok šargarepa ne omekša. Štapnim mikserom usitnite povrće. Posolite, pobiberite i začinite po ukusu. Sipajte ostatak vode da potaž dobije gustinu. Promešajte. Prelijte potaž neutralnom pavlakom i služite dok je topao, uz dodatak krutona. Prijatno!
Možda vas zanima:
![potaž od šargarepe](/data/images/2024-07-09/93504_shutterstock-729144040_f.jpg)
POTAŽ OD ŠARGAREPE Kremasto predjelo raspametiće i one izbirljive, ukusa koji se pamti
Ukusan i zdrav, najbolje stavite odmah duplu meru.
PERFEKTNO KREMAST, A HLADAN Potaž od šargarepe nećete prestati da jedete koliko je dobar
Svega nekoliko sastojaka je potrebno.
![potaž od špargle](/data/images/2024-05-03/86758_potaz-od-spargle_f.jpg)
POTAŽ OD ŠPARGLE Kremasto predjelo fenomenalnog ukusa nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Služite ga kao užinu ili predjelo uz prilog po želji.
![potaž](/data/images/2023-12-27/72181_potaz-shutterstock-smanjena-269502911_f.jpg)
POTAŽ Pikantno predjelo na kašiku koje osvaja svakim zalogajem
Potaž od bundeve i krompira zagrejaće vas u ovim hladnim zimskim danima, a toliko je ukusan da ćete ga uvek praviti. Različiti začini mu dodaju na aromi.
![meso](/data/images/2024-07-26/95456_shutterstock-2387668335_f.jpg)
SOČNO PEČENO MESO Moguće je, treba vam samo ova namirnica, biće mekano kao duša
Ako želite da pečeno meso bude sočno primenite ovaj jednostavan trik, i bićete raspamećeni koliko je ukusno.
![hašure](/data/images/2024-07-24/95231_shutterstock-229477783_f.jpg)
HAŠURE Turski specijalitet nastao posle potopa Zemlje, u sočnom spoju različitih ukusa
Legenda smatra da je ovaj turski specijalitet najstariji desert na svetu, a ako želite da se uverite da li je zaista toliko dobar, najbolje napravite i probajte.
![čokoladni smuti](/data/images/2024-07-24/95238_shutterstock-301326848_f.jpg)
ČOKOLADNI SMUTI ZA DORUČAK I DOBAR IZGLED Recept glumice Dženifer Aniston oduševio fanove, svi ga prave
Ukusan i zdrav doručak po receptu čuvene glumice, poznate po dobrom zdravlju i vitkoj liniji.
![mil fej](/data/images/2024-07-24/95222_shutterstock-2116217021_f.jpg)
MIL FEJ DESERT Čarobni francuski slatkiš, kremast i lagan, otopićete se od miline
Francuski kolač "od 1000 kora" obožavaće i oni koji ne vole slatko.
![opera torta](/data/images/2024-07-25/95301_shutterstock-124594633_f.jpg)
OPERA TORTA Francuska čokoladna poslastica sa kafom koja miriše na ljubav
Čuvena francuska poslastica u kremastom spoju kafe i čokolade idealna je za sve svečane prilike, kao i slavsku trpezu.
Komentari (0)