POTAŽ OD ŠPARGLE Kremasto predjelo fenomenalnog ukusa nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Služite ga kao užinu ili predjelo uz prilog po želji.
Potrebno je
- 2 veze špargli
- 1 kocka kokošije supe
- 1 čaša mleka
- 1/2 čaše kisele pavlake
- 7 dl vode
- 1 glavica crnog luka
- 2 kašike putera
- 2 kašike brašna
- peršunov list
- malo šećera
- biber
- so
Priprema:
Očistite špargle, odsecite im vrhove, a stabljike sitno iseckajte. Crni luk sitno iseckajte, pa izdinstajte na otopljenom puteru. Dodajte brašno i kratko propržite sve vreme, mešajući da se ne naprave grudvice. Dodajte supu u kocki, nalijte vodu i na kraju dodajte iseckane špargle. Onda stavite malo šećera i bibera. Kad proključa, smanjite temperaturu i kuvajte polupoklopljeno dok špargle ne omekšaju. Blanširajte vrhove špargli minut-dva. Procedite gotovu supu pa ispasirajte povrće. Vratite povrće u supu, pa dodajte umućeno mleko i pavlaku i posolite. Prokuvajte kratko pa začinite seckanim peršunom. Skinite sa šporeta i odmah poslužite garnirano vrhovima špargli.
Možda vas zanima:
POTAŽ, UKUSAN, PRAVI SE OD OVOG POVRĆA Jednostavan za pripremu, dijetalan i zdrav
Napravite ukusan potaž od karfiola brzo i lako.
PERFEKTNO KREMAST, A HLADAN Potaž od šargarepe nećete prestati da jedete koliko je dobar
Svega nekoliko sastojaka je potrebno.
POTAŽ KOJI SVIMA USPEVA Zeleno čudo u tanjiru može svako napraviti
Jelo na kašiku koje će se svima dopasti.
ZA 15 MINUTA NA VAŠEM STOLU Potaž od vrganja će vam ugrejati dušu
I deca će voleti njegov ukus.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
FENOMENALNA POSNA PITA Jabuke joj daju posebnu draž, a miriše na nedelju
Slatka i neodoljiva, za pravo zadovoljstvo.
Komentari (0)