POTAŽ OD ŠPARGLE Kremasto predjelo fenomenalnog ukusa nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Služite ga kao užinu ili predjelo uz prilog po želji.
Potrebno je
- 2 veze špargli
- 1 kocka kokošije supe
- 1 čaša mleka
- 1/2 čaše kisele pavlake
- 7 dl vode
- 1 glavica crnog luka
- 2 kašike putera
- 2 kašike brašna
- peršunov list
- malo šećera
- biber
- so
Priprema:
Očistite špargle, odsecite im vrhove, a stabljike sitno iseckajte. Crni luk sitno iseckajte, pa izdinstajte na otopljenom puteru. Dodajte brašno i kratko propržite sve vreme, mešajući da se ne naprave grudvice. Dodajte supu u kocki, nalijte vodu i na kraju dodajte iseckane špargle. Onda stavite malo šećera i bibera. Kad proključa, smanjite temperaturu i kuvajte polupoklopljeno dok špargle ne omekšaju. Blanširajte vrhove špargli minut-dva. Procedite gotovu supu pa ispasirajte povrće. Vratite povrće u supu, pa dodajte umućeno mleko i pavlaku i posolite. Prokuvajte kratko pa začinite seckanim peršunom. Skinite sa šporeta i odmah poslužite garnirano vrhovima špargli.
Možda vas zanima:
POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.
POTAŽ OD ŠARGAREPE I BUNDEVE Kremasto i sočno predjelo koje ćete praviti iznova
Ukusa bez mane, a krepi organizam u trenu.
POTAŽ OD PATLIDŽANA Drugačiji i preukusan, a pun vitamina, daće vam energije za ceo dan
Ukusa koji priča priče, sipaćete tanjir više.
KREMASTI POTAŽ OD BROKOLIJA Pun vitamina, okrepiće vas u trenu
Zdrav i ukusan, pravićete stalno.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)