POTAŽ OD ŠPARGLE Kremasto predjelo fenomenalnog ukusa nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Služite ga kao užinu ili predjelo uz prilog po želji.
Potrebno je
- 2 veze špargli
- 1 kocka kokošije supe
- 1 čaša mleka
- 1/2 čaše kisele pavlake
- 7 dl vode
- 1 glavica crnog luka
- 2 kašike putera
- 2 kašike brašna
- peršunov list
- malo šećera
- biber
- so
Priprema:
Očistite špargle, odsecite im vrhove, a stabljike sitno iseckajte. Crni luk sitno iseckajte, pa izdinstajte na otopljenom puteru. Dodajte brašno i kratko propržite sve vreme, mešajući da se ne naprave grudvice. Dodajte supu u kocki, nalijte vodu i na kraju dodajte iseckane špargle. Onda stavite malo šećera i bibera. Kad proključa, smanjite temperaturu i kuvajte polupoklopljeno dok špargle ne omekšaju. Blanširajte vrhove špargli minut-dva. Procedite gotovu supu pa ispasirajte povrće. Vratite povrće u supu, pa dodajte umućeno mleko i pavlaku i posolite. Prokuvajte kratko pa začinite seckanim peršunom. Skinite sa šporeta i odmah poslužite garnirano vrhovima špargli.
Možda vas zanima:
POTAŽ OD PEČURAKA Kremast i lagan, a krepi organizam u trenu
Sočan i ukusan, nestaće sa stola odmah.
POTAŽ OD ŠAMPINJONA Kremasto predjelo koje se pravi lako, a zamirisaće cela kuća
Slasan i sočan spoj sa pečurkama pravi je raj za nepca, sipaćete tanjir više.
POTAŽ OD GRAŠKA KREPI ORGANIZAM U TRENU Kao izmišljen za jesen
Sočna čorba osvojiće vas od prvog zalogaja.
POTAŽ OD PAPRIKA SOČNIJI OD KLASIČNOG Kao izmišljen za početak jeseni, a svaki zalogaj miluje nepca
Drugačiji, a preukusan, okrepiće vas u momentu.
ŽU ŽU Slasne pogačice koje se brzo prave, a idealne za druženje sa prijateljima
Napravi se lako, a pojede odmah, pritom su posne.
ŠAH TORTA ZA SVETU PETKU Zaboravljena poslastica po baka Desinom receptu koju će zbog izgleda deca obožavati
Torta koja je nekada bila obavezan deo svih slavlja, a danas je totalno zaboravljena.
NAJLEPŠI JESENJI DESERT Knedle sa jabukama i cimetom, mekane kao duša, a mirišu na ljubav
Kao izmišljene za jesen, a ukućani će stajati u redu za još.
TAJNI SASTOJAK ZA JUNEĆE MESO Dodajte ovo i biće mekano i sočno umesto tvrdo i žilavo
Primenite ovaj jednostavni trik i uživajte u ukusnom obroku.
DOMAĆA SUPA SA KNEDLAMA Biće mekane i vazdušaste, a evo u čemu je caka
Još bolja od one kupovne, pravićete stalno.
Komentari (0)