POTAŽ OD ŠPARGLE Kremasto predjelo fenomenalnog ukusa nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Služite ga kao užinu ili predjelo uz prilog po želji.
Potrebno je
- 2 veze špargli
- 1 kocka kokošije supe
- 1 čaša mleka
- 1/2 čaše kisele pavlake
- 7 dl vode
- 1 glavica crnog luka
- 2 kašike putera
- 2 kašike brašna
- peršunov list
- malo šećera
- biber
- so
Priprema:
Očistite špargle, odsecite im vrhove, a stabljike sitno iseckajte. Crni luk sitno iseckajte, pa izdinstajte na otopljenom puteru. Dodajte brašno i kratko propržite sve vreme, mešajući da se ne naprave grudvice. Dodajte supu u kocki, nalijte vodu i na kraju dodajte iseckane špargle. Onda stavite malo šećera i bibera. Kad proključa, smanjite temperaturu i kuvajte polupoklopljeno dok špargle ne omekšaju. Blanširajte vrhove špargli minut-dva. Procedite gotovu supu pa ispasirajte povrće. Vratite povrće u supu, pa dodajte umućeno mleko i pavlaku i posolite. Prokuvajte kratko pa začinite seckanim peršunom. Skinite sa šporeta i odmah poslužite garnirano vrhovima špargli.
Možda vas zanima:
POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.
POTAŽ OD ŠARGAREPE I BUNDEVE Kremasto i sočno predjelo koje ćete praviti iznova
Ukusa bez mane, a krepi organizam u trenu.
POTAŽ OD PATLIDŽANA Drugačiji i preukusan, a pun vitamina, daće vam energije za ceo dan
Ukusa koji priča priče, sipaćete tanjir više.
KREMASTI POTAŽ OD BROKOLIJA Pun vitamina, okrepiće vas u trenu
Zdrav i ukusan, pravićete stalno.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)