BOSANSKI RECEPT ZA BEGOVU ČORBU Kraljica među čorbama za pravo zadovoljstvo, sipaćete tanjir više

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Mirisni specijalitet "na kašiku" nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

begova čorba
Shutterstock

Potrebno je:

  • 400 g pilećeg mesa
  • 200 g mešavine celera, paškanata i šargarepe
  • 50 g putera
  • 20 sušene bamije
  • 1 žumance
  • 50 g kajmaka
  • 1/2 limuna
  • 1 lovorov list
  • peršun po ukusu
  • so i biber po ukusu

Priprema:

Operite dobro meso, stavite ga u lonac, pa prelijte vodom, posolite i kuvajte. Onda očistite šargarepu, paškanat i celer pa sitno iseckajte. Odvojite kuvano meso od kostiju pa ga isecite na kockice. Zagrejte puter pa dodajte brašno i propržite. Nalijte supom od pilećeg mesa, pa ostavite da se krčka 15 minuta. Dodajte seckano meso i povrće, pa kuvajte. Skuvajte zasebno bamiju u vodi sa malo limunovog soka. Onda ocedite, properite i dodajte čorbi. Kuvajte i dalje. Zasebno umutite žumance sa kajmakom pa ga dodajte čorbi. Dodajte limunov sok i malo putera. Dodajte so i biber, lovorov list i sitno seckan peršun. Kuvajte još 5 minuta. Služite toplo uz prilog po želji!

Možda vas zanima:

šopska salata

ŠOPSKA SALATA Idealna za vrele dane, a voli je ceo Balkan

17:00

7 septembar, 2024

Sezonski recepti

Dobila je naziv po Šopima, pripadnicima južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.

Komentari (0)

Loading