HAMBURGER SUPA Gusta rapsodija ukusa koja može da zameni obrok, gurmanski "na kašiku"
Sočna supa oboriće s nogu, a svaki zalogaj je sve bolji.
Potrebno je
- 450 g mlevene govedine
- 500 g goveđeg bujona
- 400 g pečenog paradajza
- 250 g smrznutog mešanog povrća
- 1 srednji luk, isečen na kockice
- 3 čena belog luka, mlevena
- 2 kašike paradajz paste
- 1 kašičica sušenog bosiljka
- 1 kašičica sušenog origana
- 3 srednja žuta krompira, narezana na kockice
- 250 g smrznutog mešanog povrća
- pola kašike masinovog ulja
- so i biber, po ukusu
Priprema
Zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Onda dodajte mlevenu govedinu, i kuvajte oko 5 minuta, dok ne porumeni. Ocedite masnoću. Dodajte luk i dinstajte dok ne postane staklast. Dodajte mleveni beli luk pa dinstajte dok ne zamiriše. Dodajte paradajz pastu pa kuvajte dva minuta. Nalijte goveđi bujon, neoceđeni pečeni paradajz. Začinite bosiljkom i origanom. Pustite smesu da vri. Zatim dodajte krompir i smrznuto povrće, pa smanjite temperaturu. Kuvajte oko 20 do 25 minuta, tj dok krompir ne omekša. Služite toplo uz prilog po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
LAZANJA SUPA U slasnom spoju predjela i omiljenog jela, popraviće vam dan u trenu
Ako volite lazanje, ovu supu ćete obožavati.
JAPANSKI RAMEN KREPI ORGANIZAM U TRENU Supa koja pomera granice dobrog ukusa, totalno drugačija
Aromatičan spoj različitih ukusa u predjelu koje se ne odbija.
SUPA OD PEČURAKA PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA Mirisna i ukusna, popraviće vam dan u trenu
Recept čuvenog kuvara za predjelo koje oduševljava od prvog zalogaja.
BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze, sa povrćem i mesom, po originalnom bosanskom receptu
Tradicionalna čorba sa mesom, povrćem i bamijom nema koga neće oboriti s nogu.
DESERT SA JABUKAMA Slatkiš bez mane za savršenu nedelju
Slatkiš koji se ne odbija, a nestaje sa stola odmah.
PIKANTNA KINESKA PILETINA SA NUDLAMA Sočno jelo koje osvaja u trenu
Čau mejn, jedno od najpopularnijih kineskih jela, predstavlja kombinaciju piletine s nudlama, u sočnom spoju sa soja sosom i ljutim papričicama. Kineski emigranti iz regiona Tajšan, iz Južne Kine su u 19. veku prvi doneli recept za ovo jelo na tlo Evrope. U originalu se spremao s kupusom, pečurkama ili lukom, a onda se dodalo meso i soja sos. Slično je jelu lo mejn, s tim da su nudle kuvane, a sos je gušći i lepljiviji. Ako ne volite ljuto, smanjite količinu papričica, ali nema sumnje da ćete biti oduševljeni koliko je dobro.
SVETOGORSKE POSNE SARME Recept bez mane, nećete da primetite da nedostaje meso
Držaće vas dugo sitim, a bićete oduševljeni ukusom.
BRZI TURSKI HLEB IZ TIGANJA Recept Mirjane Bobić Mojsilović koji svi obožavaju
Mirjana Bobić Mojsilović, srpska književnica i novinarka, svakom novom knjigom oduševi vernu publiku. Iako poznata kao veliki gurman, vrlo je umerena zbog čega ima zavidnu liniju. Jednom prilikom je podelila ovaj recept za turski hleb iz tiganja, poznat po tome da se ne mesi, a bude preukusan i mekan kao duša. Upravo on je omiljen njenoj ćerki Mili i zetu Ivanu, koji obožavaju Mirjaninu kuhinju.
ŠARENE KUGLICE Brzi desert savršen za slavsku trpezu, prste da poližete
Mekane i slatke, svaki zalogaj je raj za sladokusce.
Komentari (0)