HAMBURGER SUPA Gusta rapsodija ukusa koja može da zameni obrok, gurmanski "na kašiku"

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Sočna supa oboriće s nogu, a svaki zalogaj je sve bolji.

hamburger supa
Shutterstock

Potrebno je

  • 450 g mlevene govedine
  • 500 g goveđeg bujona
  • 400 g pečenog paradajza
  • 250 g smrznutog mešanog povrća
  • 1 srednji luk, isečen na kockice
  • 3 čena belog luka, mlevena
  • 2 kašike paradajz paste
  • 1 kašičica sušenog bosiljka
  • 1 kašičica sušenog origana
  • 3 srednja žuta krompira, narezana na kockice
  • 250 g smrznutog mešanog povrća
  • pola kašike masinovog ulja
  • so i biber, po ukusu

Priprema

Zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Onda dodajte mlevenu govedinu, i kuvajte oko 5 minuta, dok ne porumeni. Ocedite masnoću. Dodajte luk i dinstajte dok ne postane staklast. Dodajte mleveni beli luk pa dinstajte dok ne zamiriše. Dodajte paradajz pastu pa kuvajte dva minuta. Nalijte goveđi bujon, neoceđeni pečeni paradajz. Začinite bosiljkom i origanom. Pustite smesu da vri. Zatim dodajte krompir i smrznuto povrće, pa smanjite temperaturu. Kuvajte oko 20 do 25 minuta, tj dok krompir ne omekša. Služite toplo uz prilog po želji. Prijatno!

 

Komentari (0)

Loading