AUSTRIJSKA ŠTRUDLA SA JABUKAMA Mirisna poslastica u savršenom spoju testa i slatkog nadeva
Ako volite klasičnu štrudlu, ovu ćete da obožavate.
Za testo
- 300 g brašna
- 1 jaje+ žumance
- 2 kašike ulja
- 125 ml mlake vode
- so
Za fil
- 2 kg jabuka
- 1 limun
- 50 g putera za prezle
- 150 g prezli
- 150 g putera
- 150 g šećera
- 200 g suvog grožđa
- 200 g seckanih oraha
- dve kašićice cimeta
- šećer u prahu za posipanje
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, žumance, ulje, jaje, vodu i so pa sjedinite viljuškom i zamesite testo. Nekoliko minuta lupajte testo o sto, pa ga podelite na 2 dela. Svaki deo premažite uljem pa pokrijte krpom i ostavite oko sat i po vremena. Za to vreme propržite prezle na puteru. Operite, očistite jabuke od semenki pa ih sa korom secite na kockice. Prelijte ih sokom i rendanom limunovom koricom. Dodajte suvo grožđe, orahe, šećer, cimet. Sjedinite sve u fil. Na radnoj površini razvucite testo oklagijom u tanku koru, pa ručno razvlačite krajeve, da kora bude što tanja. Premažite koru otopljenim puterom, pa pospite prezlama. Nanesite fil od jabuka na trećinu kore. Urolajte tanku i široku štrudlu. U pleh obložen papirom za pečenje prebacite štrudle pa ih premažite otopljenim puterom i umućenim žumancem. Pecite štrudle sa jabukama pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečenu štrudlu pospite šećerom u prahu, secite i služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA JABUKAMA Mirisna poslastica koja će ukrasiti svaku svečanu trpezu, a mekana i neodoljiva
Ako volite klasičnu štrudlu. ovu sa jabukama ćete obožavati.
NUKLEARNA ŠTRUDLA SA JABUKAMA Ovaj sastojak retko ide u pite, a očarala je sve koji su probali
Naziv je dobila zbog jednostavne pripreme, a toliko je dobra, da će vam poći voda na usta.
ŠTRUDLA SA BRESKVAMA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Zamiriše cela kuća dok se peče.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)