AUSTRIJSKA ŠTRUDLA SA JABUKAMA Mirisna poslastica u savršenom spoju testa i slatkog nadeva
Ako volite klasičnu štrudlu, ovu ćete da obožavate.
![austrijska štrudla sa jabukama](/data/images/2024-03-12/80314_shutterstock-2006485289_f.jpg?timestamp=1717452000)
Za testo
- 300 g brašna
- 1 jaje+ žumance
- 2 kašike ulja
- 125 ml mlake vode
- so
Za fil
- 2 kg jabuka
- 1 limun
- 50 g putera za prezle
- 150 g prezli
- 150 g putera
- 150 g šećera
- 200 g suvog grožđa
- 200 g seckanih oraha
- dve kašićice cimeta
- šećer u prahu za posipanje
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, žumance, ulje, jaje, vodu i so pa sjedinite viljuškom i zamesite testo. Nekoliko minuta lupajte testo o sto, pa ga podelite na 2 dela. Svaki deo premažite uljem pa pokrijte krpom i ostavite oko sat i po vremena. Za to vreme propržite prezle na puteru. Operite, očistite jabuke od semenki pa ih sa korom secite na kockice. Prelijte ih sokom i rendanom limunovom koricom. Dodajte suvo grožđe, orahe, šećer, cimet. Sjedinite sve u fil. Na radnoj površini razvucite testo oklagijom u tanku koru, pa ručno razvlačite krajeve, da kora bude što tanja. Premažite koru otopljenim puterom, pa pospite prezlama. Nanesite fil od jabuka na trećinu kore. Urolajte tanku i široku štrudlu. U pleh obložen papirom za pečenje prebacite štrudle pa ih premažite otopljenim puterom i umućenim žumancem. Pecite štrudle sa jabukama pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečenu štrudlu pospite šećerom u prahu, secite i služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
![nuklearna štrudla sa jabukama](/data/images/2024-09-12/100296_shutterstock-158416475-1_f.jpg)
NUKLEARNA ŠTRUDLA SA JABUKAMA Ovaj sastojak retko ide u pite, a očarala je sve koji su probali
Naziv je dobila zbog jednostavne pripreme, a toliko je dobra, da će vam poći voda na usta.
![štrudla sa makom](/data/images/2024-11-25/107156_strudla-sa-makom-2_f.jpg)
ŠTRUDLA SA MAKOM IZ BAKINE KUHINJE Mirisna i neodoljiva, uzećete parče više
Mirisna poslastica za sve svečane prilike.
![štrudla sa orasima](/data/images/2024-06-19/91362_shutterstock-2455625893_f.jpg)
ŠTRUDLA SA ORASIMA Očaravajuća poslastica kojoj nema ravne, a miriše na ljubav
Fenomenalna štrudla raspametiće i one izbirljive.
![štrudla sa makom](/data/images/2024-12-18/109162_shutterstock-1050119840_f.jpg)
NEODOLJIVA ŠTRUDLA SA MAKOM Fenomenalna i sočna, najbolje tražite duplu meru
Fenomenalna i sočna, svaki zalogaj je raj za sladokusce.
![posna moskva šnit](/data/images/2025-02-15/114090_screenshot-2025-02-15-093703_f.png)
POSNA MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa voćem
Fenomenalna torta oduševiće i one izbirljive.
![gulaš](/data/images/2025-02-15/114093_screenshot-2025-02-15-100533_f.png)
SOČNI GULAŠ Držaće vas dugo sitim, a preukusan, prste da poližete
Preukusno jelo za prave gurmane.
![musaka](/data/images/2024-12-16/109022_musaka-shutter_f.jpg)
SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
![krilca iz rerne](/data/images/2024-09-09/99937_iz-rerne_f.jpg)
SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste
Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.
![makaronsi](/data/images/2025-02-13/113938_screenshot-2025-02-13-152947_f.png)
MAKARONSI Francuski kolačići zbog kojih ćete se osećati kao u Parizu, neponovljivog ukusa
Ukusa koji priča priče, najbolje stavite duplu meru.
Komentari (0)