PESTO SOS Savršeno se slaže sa testeninom, pomfritom, piletinom, a gotov začas

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Pesto sos je dobio ime od glagola pestare što znači "lupati" i "drobiti", jer su u prošlosti svi sastojci bili mrvljeni u mramornom avanu.

pesto sos
pixabay

Potrebno je

  • 1 veza svežeg bosiljka
  • 2 čena belog luka
  • trećina šolje pinjola
  • so i biber po ukusu
  • pola šolje sitno rendanog parmezana
  • ekstradevičansko maslinovo ulje po potrebi


Priprema

Beli luk oljuštite pa ga izgnječite. Onda ga stavite u blender, dodajte lišće bosiljka i so. Blendajte manjom brzinom. Dodajte pinjole i rendani parmezan pa nastavite da blendate. Sipajte malo maslinovog ulja, ostatak parmezana i malo soli i bibera. Blendajte još 1 minut. Vaš pesto sos je gotov!
 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading