BELO MESO SA PAVLAKOM ZA KUVANJE Aromatično i slasno jelo, za pravo uživanje

Ivana Pavlović

16:30

Sezonski recepti 0

Sočno jelo u drugačijem sosu, za prave gurmane.

belo meso sa pavlakom za kuvanje
Shutterstock

Potrebno je

  • 4 pileća filea 
  • beli luk u prahu 
  • 200 g brašna 
  • 100 g parmezana 
  • 30 g putera
  • 1 crni luk 
  • 12 čenova belog luka 
  • 300 ml bujona
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • 100 g parmezana 

Priprema

Posolite i pobibiberite belo meso, pa ga pospite belim lukom u prahu. U jednoj posudi pomešajte brašno sa parmezanom, pa uvaljajte belo meso. Sipajte malo ulja u tiganj, pa otopite parče putera, i ispržite meso. Meso izvadite iz tiganja, dodajte još malo ulja, pa propržite sitno sečen crni luk. Nakon što omekša, dodajte čenove belog luka. Pritisnite ih nožem, pa dodajte u tiganj. Dodajte bujon i pavlaku za kuvanje, pa promešajte. Nakon što krene da ključa, dodajte parmezan, so i biber. Dobro promešajte. Onda vratite meso i kuvajte, još nekoliko minuta. Služite uz prilog po želji. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading