GREŠKE KADA PRAVITE PITU Promenite ovo i neće pucati niti biti suva, već mekana kao duša

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Ako i vi pravite ove greške kada spremate pitu, primenite ove jednostavne trikove.

pita
Shutterstock

Ne držite kore pod vlažnom krpom

Ako ste kore držali u zamrzivaču, ostavite ih cele noći u frižideru, da se odlede. Onda otvorite pakovanje, i dok pripremate pitu, ostatak kora držite pod vlažnom krpom, jer se veoma brzo suše.

Pokušavate da smanjite ili izbacite masnoću

Pravljenje pite zahteva masnoću kao što je mast, puter, ulje. Da bi bila ukusna, ovo nemojte da preskačete. Pravilo je da svaku pitu treba natopite mešavinom vode i masnoće, kako bi ona ostala sočna.

Stavljate pitu u zagrejanu rernu

Primenite trik poznatih kuvara, i stavite pitu u hladnu rernu, pa tek onda uključite temperaturu. Biće ravnomerno pečena.

Sečete pitu tek kada je pečena

Nemojte da sečete vrelu pitu, kako odjednom ne bi splasnula. Najbolje je secite pre pečenja, pa će kroz rezove izlaziti višak pare.

Komentari (0)

Loading