PILETINA U KARI SOSU Pikantna rapsodija ukusa pravi je raj za nepca, a meso se lepi za prste

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Aromatično jelo za one koji vole začinjeno i prave gurmane.

piletina u kari sosu
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 veći pileći file
  • 1 veći komad praziluka (i tamnozeleni deo)
  • 100 ml pavlake za kuvanje
  • 1 kašika karija
  • 1 kašičica čili praha
  • so, biber
  • ulje

Priprema:

Operite praziluk i isecite ga na kolutove. Isecite meso na komadiće. Propržite praziluk nekoliko minuta na malo ulja, pa mu dodajte belo meso. Nalijte pola šoljice vode da ne bi zagorelo. Dodajte kari i čili, promešajte tako da svako parče mesa bude uvaljano u začine. Posolite i pobiberite. U prženo meso dodajte još pola šoljice vode i pavlaku za kuvanje. Isključite ringlu i ostavite da se krčka.Služite uz pirinač. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading