PILETINA U KARI SOSU Pikantna rapsodija ukusa pravi je raj za nepca, a meso se lepi za prste

Izvor: Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Aromatično jelo za one koji vole začinjeno i prave gurmane.

piletina u kari sosu
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 veći pileći file
  • 1 veći komad praziluka (i tamnozeleni deo)
  • 100 ml pavlake za kuvanje
  • 1 kašika karija
  • 1 kašičica čili praha
  • so, biber
  • ulje

Priprema:

Operite praziluk i isecite ga na kolutove. Isecite meso na komadiće. Propržite praziluk nekoliko minuta na malo ulja, pa mu dodajte belo meso. Nalijte pola šoljice vode da ne bi zagorelo. Dodajte kari i čili, promešajte tako da svako parče mesa bude uvaljano u začine. Posolite i pobiberite. U prženo meso dodajte još pola šoljice vode i pavlaku za kuvanje. Isključite ringlu i ostavite da se krčka.Služite uz pirinač. Prijatno!

Možda vas zanima:

kineska piletina sa nudlama

PIKANTNA KINESKA PILETINA SA NUDLAMA Sočno jelo koje osvaja u trenu

17:00

22 decembar, 2024

Sezonski recepti

Čau mejn, jedno od najpopularnijih kineskih jela, predstavlja kombinaciju piletine s nudlama, u sočnom spoju sa soja sosom i ljutim papričicama. Kineski emigranti iz regiona Tajšan, iz Južne Kine su u 19. veku prvi doneli recept za ovo jelo na tlo Evrope. U originalu se spremao s kupusom, pečurkama ili lukom, a onda se dodalo meso i soja sos. Slično je jelu lo mejn, s tim da su nudle kuvane, a sos je gušći i lepljiviji. Ako ne volite ljuto, smanjite količinu papričica, ali nema sumnje da ćete biti oduševljeni koliko je dobro.

Komentari (0)

Loading