PILETINA U KARI SOSU Pikantna rapsodija ukusa pravi je raj za nepca, a meso se lepi za prste
Aromatično jelo za one koji vole začinjeno i prave gurmane.
![piletina u kari sosu](/data/images/2024-06-13/90646_shutterstock-2360173319_f.jpg?timestamp=1718229600)
Potrebno je
- 1 veći pileći file
- 1 veći komad praziluka (i tamnozeleni deo)
- 100 ml pavlake za kuvanje
- 1 kašika karija
- 1 kašičica čili praha
- so, biber
- ulje
Priprema:
Operite praziluk i isecite ga na kolutove. Isecite meso na komadiće. Propržite praziluk nekoliko minuta na malo ulja, pa mu dodajte belo meso. Nalijte pola šoljice vode da ne bi zagorelo. Dodajte kari i čili, promešajte tako da svako parče mesa bude uvaljano u začine. Posolite i pobiberite. U prženo meso dodajte još pola šoljice vode i pavlaku za kuvanje. Isključite ringlu i ostavite da se krčka.Služite uz pirinač. Prijatno!
Možda vas zanima:
![pietina u sosu](/data/images/2025-01-17/111417_shutterstock-772539667_f.jpg)
PILETINA SA PATLIDŽANOM Sos daje poseban šmek, a nikad kremastiju niste jeli
Savršen spoj mesa i povrća, u jelu koje ostavlja bez daha.
![piletina sa kikirikijem](/data/images/2025-01-03/110351_shutterstock-156421292_f.jpg)
PILETINA SA KIKIRIKIJEM Sočno i slasno jelo koje će ukućani obožavati
Svaki zalogaj je raj za nepca.
![piletina u sosu](/data/images/2024-12-30/110129_shutterstock-2111922995_f.jpg)
PILETINA U SOSU Neodoljivo jelo oduševiće i one izbirljive, a meso se lepi za prste
Ukusno jelo oduševiće celu porodicu.
![kineska piletina sa nudlama](/data/images/2024-12-20/109407_co-mejn-2-2251844685_f.jpg)
PIKANTNA KINESKA PILETINA SA NUDLAMA Sočno jelo koje osvaja u trenu
Čau mejn, jedno od najpopularnijih kineskih jela, predstavlja kombinaciju piletine s nudlama, u sočnom spoju sa soja sosom i ljutim papričicama. Kineski emigranti iz regiona Tajšan, iz Južne Kine su u 19. veku prvi doneli recept za ovo jelo na tlo Evrope. U originalu se spremao s kupusom, pečurkama ili lukom, a onda se dodalo meso i soja sos. Slično je jelu lo mejn, s tim da su nudle kuvane, a sos je gušći i lepljiviji. Ako ne volite ljuto, smanjite količinu papričica, ali nema sumnje da ćete biti oduševljeni koliko je dobro.
![posna moskva šnit](/data/images/2025-02-15/114090_screenshot-2025-02-15-093703_f.png)
POSNA MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa voćem
Fenomenalna torta oduševiće i one izbirljive.
![gulaš](/data/images/2025-02-15/114093_screenshot-2025-02-15-100533_f.png)
SOČNI GULAŠ Držaće vas dugo sitim, a preukusan, prste da poližete
Preukusno jelo za prave gurmane.
![musaka](/data/images/2024-12-16/109022_musaka-shutter_f.jpg)
SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
![krilca iz rerne](/data/images/2024-09-09/99937_iz-rerne_f.jpg)
SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste
Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.
![makaronsi](/data/images/2025-02-13/113938_screenshot-2025-02-13-152947_f.png)
MAKARONSI Francuski kolačići zbog kojih ćete se osećati kao u Parizu, neponovljivog ukusa
Ukusa koji priča priče, najbolje stavite duplu meru.
Komentari (0)