CRVENI SOMOT SA MALINAMA Fenomenalna poslastica koja će oboriti s nogu i one izbirljive
Voćna torta osvojiće i one koji ne vole maline, a savršena je za sve svečane prilike.
Potrebno je
Kore:
- 320 g brašna
- 300 g šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 2 kašike kakaoa
- 360 ml biljnog ulja
- 250 ml mleka
- 2 jaja
- 2 kašike crvene prehrambene boje
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 kašičica belog sirćeta
- 1 kašičica sode bikarbone
Fil od sira:
- 450 g krem sira, omekšanog
- 115 g putera, omekšanog
- 250g šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Fil od malina:
- 2 šolje svežih malina
- 50 g šećera
- 2 kašike kukuruznog skroba
- 60 ml vode
Priprema:
Kore:
Zagrejte rernu na 175 stepeni. Namastite i obložite papirom za pečenje dva okrugla pleha za torte od 23 cm. U velikoj posudi prosejte zajedno brašno, šećer, prašak za pecivo, so i kakao prah.
U drugoj posudi umutite ulje, pavlaku, jaja, crvenu prehrambenu boju, vanilu i sirće. Postepeno dodajte suve sastojke mokrim sastojcima, mešajući dok se sve ne sjedini. U manjoj posudi pomešajte sodu bikarbonu sa sirćetom (biće pene) i odmah dodajte smesi za tortu, pažljivo mešajući. Podelite smesu ravnomerno između dva pripremljena pleha. Pecite 25-30 minuta ili dok čačkalica umetnuta u centar ne izađe čista. Ostavite da se kore hlade u plehu 10 minuta, a zatim ih izvadite iz pleha i potpuno ohladite na rešetki i presecite napola.
U velikoj posudi umutite krem sir i puter dok smesa ne postane glatka. Postepeno dodajte šećer u prahu i nastavite da mutite dok smesa ne postane glatka i kremasta. Umutite ekstrakt vanile. U maloj šerpi pomešajte maline, šećer, kukuruzni skrob i vodu. Kuvajte oko 5-7 minuta. Nafilujte svaku koru, a tortu ukrasite malinama.
Možda vas zanima:
CRVENI SOMOT SA MALINAMA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, u poslastici koja miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica savršena je za sve svečane prilike.
TORTA SA MALINAMA Raskošna i neodoljiva poslastica za sva vremena i prilike, a miriše na ljubav
Torta sa dva fila raspametiće i one izbirljive.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)