TORTA SA MALINAMA I MLEVENIM KEKSOM Fenomenalna poslastica, uzećete parče više
Neodoljiva, izdašna i kremasta, obožavaćete je.
Potrebno je
- 700 g šlaga
- 300 g mlevenog keksa
- 1 l kisele vode
- 300 g malina
- 150 g čokolade sa lešnicima
Priprema podloge od keksa
Mikserom umutite polovinu šlaga u prahu sa pola litra kisele vode. Polako dodajte mlevani keks.
Priprema fila od malina
Mikserom umutite 180 g šlaga u prahu sa 2,5 dl kisele vode. Pomešajte maline u šlag.
Priprema fila od čokolade
Mikserom umutite180 g šlaga u prahu sa 2,5 dl kisele vode. Narendajte čokoladu. Smesi polako dodajte narendanu čokoladu.
Priprema torte
U kalup sa obručem stavite na dno, podlogu od keksa. Preko premažite fil od malina a preko toga čokoladni fil. Ostavite tortu u frižideru dva sata. Secite i služite. Bon appetit!
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)