SAVETI PEKARA ZA TESTO ZLATA VREDNI Dodajte ovo i narašće kao ludo
Ako se i vama desilo da testo pukne ili ne naraste, primenite ove jednostavne, a korisne trikove profesionalnih pekara.
![testo](/data/images/2024-06-18/91193_shutterstock-2147930269_f.jpg?timestamp=1718661600)
Ako želite ukusna peciva kao iz najbolje pekare, primenite neke od narednih trikova.
Držite na sobnoj temperaturi
Izvadite puter i jaja iz frižidera i držite neko vreme na sobnoj temperaturi.
Nemojte da stavljate previše praška za pecivo
Ako preterate sa količinom praška za pecivo ili kvasca postoji mogućnost da naraste previše ili pukne.
Uvek stavljajte u zagrejanu rernu
Sva testa sa praškom za pecivo i kvascem to “traže”. Nakon 10 do 15 minuta od trenutka kada rerna dostigne željenu temperaturu, stavite testo u nju.
Dodajte jabukovo sirće
Kada pravite pecivo, u svako testo dodajte jednu supenu kašiku jabukovog sirćeta! Testo će bolje da naraste, biće zdravije, i dobiće poseban “šmek”!
![lukumades](/data/images/2024-06-25/92055_lokumades_f.jpg)
LUKUMADES Tradicionalne grčke krofne mekane kao duša, za pravo zadovoljstvo
Slađe od onih klasičnih, a tope se u ustima.
![posna štrudla sa pečurkama i krompirom](/data/images/2024-06-26/92150_shutterstock-141468808_f.jpg)
ŠTRUDLA SA PEČURKAMA I KROMPIROM Posna a slasna, nećete ni primetiti da nema mesa
Pečurke su namirnica koja zamenjuje meso, a u kombinaciji sa lisnatim testom i krompirom, oduševiće i one izbirljive.
![riblji ćevapi](/data/images/2024-06-26/92154_shutterstock-2128421510_f.jpg)
RIBLJI ĆEVAPI JOŠ BOLJI OD KLASIČNIH Smažu se za tren oka, a posni, pravićete ih stalno
Sočni i slasni, a pomeraju granice dobrog ukusa.
![kolač](/data/images/2024-06-26/92165_shutterstock-1886386144_f.jpg)
AKO VAM KOLAČ NE USPE POSTOJI REŠENJE 4 problema i načini da slatkiš ipak bude savršen
Većina ovih problema se desila svakoj domaćici, zato samo pratite rešenja i vaš desert će da bude kao nov.
![pohovane šnicle](/data/images/2024-06-25/92073_shutterstock-228925060_f.jpg)
AKO DODATE OVO POHOVANIM ŠNICLAMA BIĆE SAVRŠENE A sijaće se kao zlatnik
Dodajte ovaj jeftin sastojak kad pohujete šnicle, biće savršenog ukusa i prelepe zlatno žute boje.
Komentari (0)