SAVETI PEKARA ZA TESTO ZLATA VREDNI Dodajte ovo i narašće kao ludo
Ako se i vama desilo da testo pukne ili ne naraste, primenite ove jednostavne, a korisne trikove profesionalnih pekara.
Ako želite ukusna peciva kao iz najbolje pekare, primenite neke od narednih trikova.
Držite na sobnoj temperaturi
Izvadite puter i jaja iz frižidera i držite neko vreme na sobnoj temperaturi.
Nemojte da stavljate previše praška za pecivo
Ako preterate sa količinom praška za pecivo ili kvasca postoji mogućnost da naraste previše ili pukne.
Uvek stavljajte u zagrejanu rernu
Sva testa sa praškom za pecivo i kvascem to “traže”. Nakon 10 do 15 minuta od trenutka kada rerna dostigne željenu temperaturu, stavite testo u nju.
Dodajte jabukovo sirće
Kada pravite pecivo, u svako testo dodajte jednu supenu kašiku jabukovog sirćeta! Testo će bolje da naraste, biće zdravije, i dobiće poseban “šmek”!
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
TIRAMISU SA BUNDEVOM Jesenji specijalitet sa kafom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uzećete parče više
Čuveni italijanski desert u savršenom spoju sa bundevom, kraljicom sezone.
STARINSKA TORTA SA ORASIMA Zaboravljeni slatkiš iz bakine sveske recepata, sa sočnim korama i slatkim filom
Fenomenalna poslastica pogodna za sve svečane događaje i slavsku trpezu.
SICILIJANSKE KANOLE Desert koji je proslavio čuveni italijanski film, a ukusa koji se ne zaboravlja
Recept za desert koji je proslavio film "Kum" oduševiće i one koji ne vole slatko.
POSNA LENJA PITA SA JABUKAMA Klasik kome popularnost samo raste, a ni malo ne zaostaje za originalom
Sočna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)