SAVETI PEKARA ZA TESTO ZLATA VREDNI Dodajte ovo i narašće kao ludo
Ako se i vama desilo da testo pukne ili ne naraste, primenite ove jednostavne, a korisne trikove profesionalnih pekara.
![testo](/data/images/2024-06-18/91193_shutterstock-2147930269_f.jpg?timestamp=1718661600)
Ako želite ukusna peciva kao iz najbolje pekare, primenite neke od narednih trikova.
Držite na sobnoj temperaturi
Izvadite puter i jaja iz frižidera i držite neko vreme na sobnoj temperaturi.
Nemojte da stavljate previše praška za pecivo
Ako preterate sa količinom praška za pecivo ili kvasca postoji mogućnost da naraste previše ili pukne.
Uvek stavljajte u zagrejanu rernu
Sva testa sa praškom za pecivo i kvascem to “traže”. Nakon 10 do 15 minuta od trenutka kada rerna dostigne željenu temperaturu, stavite testo u nju.
Dodajte jabukovo sirće
Kada pravite pecivo, u svako testo dodajte jednu supenu kašiku jabukovog sirćeta! Testo će bolje da naraste, biće zdravije, i dobiće poseban “šmek”!
![posna moskva šnit](/data/images/2025-02-15/114090_screenshot-2025-02-15-093703_f.png)
POSNA MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa voćem
Fenomenalna torta oduševiće i one izbirljive.
![gulaš](/data/images/2025-02-15/114093_screenshot-2025-02-15-100533_f.png)
SOČNI GULAŠ Držaće vas dugo sitim, a preukusan, prste da poližete
Preukusno jelo za prave gurmane.
![musaka](/data/images/2024-12-16/109022_musaka-shutter_f.jpg)
SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
![krilca iz rerne](/data/images/2024-09-09/99937_iz-rerne_f.jpg)
SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste
Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.
![makaronsi](/data/images/2025-02-13/113938_screenshot-2025-02-13-152947_f.png)
MAKARONSI Francuski kolačići zbog kojih ćete se osećati kao u Parizu, neponovljivog ukusa
Ukusa koji priča priče, najbolje stavite duplu meru.
Komentari (0)