BRUSKETI Sočni italijanski zalogaajčići idealni za brzi doručak ili užinu, kad nemate vremena
Hrskavi i slasni, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 1 ćabata
- 3 čena belog luka
- 250 g mini-paradajza (po mogućnosti i crvenih i žutih ako ih imate)
- 150 g kozjeg sira ili mocarele
- 10 crnih maslina
- 1 veza svežeg bosiljka
- maslinovo ulje
- so, biber
Priprema:
Ćabatu isecite na malo deblje kriške. Na dobro zagrejanom roštilj tiganju propržite kriške sa obe strane na malo maslinovog ulja. Za fil operite i osušite mini-paradajz. Prepolovite ih ili isecite na četvrtine, u zavisnosti od veličine. Dva čena belog luka sitno iseckati. U činiji pomešajte mini-paradajz, iseckani kozji sir (ili iseckanu mocarelu), seckani beli luk, narezane masline i iskidane listove bosiljka. Sve posolite, pobiberite i prelijte sa 4-5 kašika maslinovog ulja. Promešajte, pa time prelijte tostirane kriške hleba.
Možda vas zanima:
BRUSKETI Hrskavi i slasni, raj za nepca
Napravite bruskete. Odlični su kao doručak, užina ili prilog nekom jelu. Neverovatno hrskavi i ukusni.
BRUSKETI NA ITALIJANSKI NAČIN Lagani, hrskavi i slasni
Iskoristite stari hleb na pravi način. Umesto da ga bacite, napravite bruskete. Ostaje vam samo da uživate u ovim hrskavim zalogajčićima.
BELI EGIPAT Poslastica bez konkurencije koje se pojede u trenu, dekorativna i očaravajuća
Bogata torta sa žutim i belim filom osvojiće i one koji ne vole slatko.
POSNA BAJADERA ZA VIDOVDAN Kraljica slavske trpeze koja ni malo ne zaostaje za mrsnom verzijom
Čuveni kolač u posnoj verziji probudiće sva čula.
LISTIĆI Mačvansko jelo od samo 4 sastojka, jeftino, preukusno i izadašno
Možete da ih jedete samostalno ili dodate kao prilog, nećete da pogrešite.
KROFNE PUNJENE JAGODAMA I ŠLAGOM Još slađe nego one klasične, a mekane kao duša
Ako volite klasične krofne, ove ćete obožavati.
AKO KUVATE PASULJ OVAKO BIĆE PRESLAN ILI NEUKUSAN 10 najčešćih greški i kako da ih rešite
Ako predugo kuvate pasulj ili ga kratko potapate biće neukusan.
Komentari (0)