Slatki brusketi s jagodama su vaša doza avanture za danas
Popularan talijanski sendvič ne mora biti dosadan - poigrajte se neuobičajenim okusima
Brusketi s jagodama
Sastojci:
1 francuski hleb
100 g maskarponea
200 g jagoda
100 ml pavlake za šlag
50 g šećera, braon
50 g šećera u prahu
2 kašičice gustina
10 listova nane
Priprema:
Jagode iseći na kockice, a mentu iseckati na sitno komada. Hleb iseći na dijagonalne kriške i staviti na tacnu. Umutite slatku pavlaku za šlag i dodajte maskarpone sir, listiće nane i nastavite da miksate dok se sve ne sjedini. Iseckane jagode i ostatak listića nane zajedno sa smeđim šećerom stavite u šerpu i kuvajte dok ne iscuri sok, ali ostaju komadići jagoda. Zatim dodajte temeljac pomešan sa vodom i kuvajte dok se ne zgusne. Stavite u frižider na 10 do 15 minuta da se malo ohladi. Premažite kriške francuskog sira namazom od maskarponea, prelijte ohlađenim jagodama i ukrasite listićima sveže nane.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)