Slatki brusketi s jagodama su vaša doza avanture za danas
Popularan talijanski sendvič ne mora biti dosadan - poigrajte se neuobičajenim okusima
Brusketi s jagodama
Sastojci:
1 francuski hleb
100 g maskarponea
200 g jagoda
100 ml pavlake za šlag
50 g šećera, braon
50 g šećera u prahu
2 kašičice gustina
10 listova nane
Priprema:
Jagode iseći na kockice, a mentu iseckati na sitno komada. Hleb iseći na dijagonalne kriške i staviti na tacnu. Umutite slatku pavlaku za šlag i dodajte maskarpone sir, listiće nane i nastavite da miksate dok se sve ne sjedini. Iseckane jagode i ostatak listića nane zajedno sa smeđim šećerom stavite u šerpu i kuvajte dok ne iscuri sok, ali ostaju komadići jagoda. Zatim dodajte temeljac pomešan sa vodom i kuvajte dok se ne zgusne. Stavite u frižider na 10 do 15 minuta da se malo ohladi. Premažite kriške francuskog sira namazom od maskarponea, prelijte ohlađenim jagodama i ukrasite listićima sveže nane.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)