Slatki brusketi s jagodama su vaša doza avanture za danas
Popularan talijanski sendvič ne mora biti dosadan - poigrajte se neuobičajenim okusima

Brusketi s jagodama
Sastojci:
1 francuski hleb
100 g maskarponea
200 g jagoda
100 ml pavlake za šlag
50 g šećera, braon
50 g šećera u prahu
2 kašičice gustina
10 listova nane
Priprema:
Jagode iseći na kockice, a mentu iseckati na sitno komada. Hleb iseći na dijagonalne kriške i staviti na tacnu. Umutite slatku pavlaku za šlag i dodajte maskarpone sir, listiće nane i nastavite da miksate dok se sve ne sjedini. Iseckane jagode i ostatak listića nane zajedno sa smeđim šećerom stavite u šerpu i kuvajte dok ne iscuri sok, ali ostaju komadići jagoda. Zatim dodajte temeljac pomešan sa vodom i kuvajte dok se ne zgusne. Stavite u frižider na 10 do 15 minuta da se malo ohladi. Premažite kriške francuskog sira namazom od maskarponea, prelijte ohlađenim jagodama i ukrasite listićima sveže nane.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

POSNA PAŠTETA OD CRVENOG SOČIVA Gotova za 20 minuta, a neponovljivog ukusa
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom jelu.

BOEM TORTA Jedini recept koji trebate da znate za raskošnu poslasticu
Kremasta i sočna, za svaku svečanu priliku.

NJOKE SA SLANINOM Gurmanski specijalitet po receptu italijanske bake
Slasne i sočne, bićete raspamećeni.

NEODOLJIVI SUFLE OD LIMUNA U savršenom slatko-kiselkastom spoju, topi se u ustima
Kremast i osvežavajući desert, pravićete stalno.

POSNI PIRE OD GRAŠKA Jednostavni specijalitet koji super ide uz brojna jela
Kremasti i lagan, po receptu bez mane.
Komentari (0)