Slatki brusketi s jagodama su vaša doza avanture za danas
Popularan talijanski sendvič ne mora biti dosadan - poigrajte se neuobičajenim okusima
Brusketi s jagodama
Sastojci:
1 francuski hleb
100 g maskarponea
200 g jagoda
100 ml pavlake za šlag
50 g šećera, braon
50 g šećera u prahu
2 kašičice gustina
10 listova nane
Priprema:
Jagode iseći na kockice, a mentu iseckati na sitno komada. Hleb iseći na dijagonalne kriške i staviti na tacnu. Umutite slatku pavlaku za šlag i dodajte maskarpone sir, listiće nane i nastavite da miksate dok se sve ne sjedini. Iseckane jagode i ostatak listića nane zajedno sa smeđim šećerom stavite u šerpu i kuvajte dok ne iscuri sok, ali ostaju komadići jagoda. Zatim dodajte temeljac pomešan sa vodom i kuvajte dok se ne zgusne. Stavite u frižider na 10 do 15 minuta da se malo ohladi. Premažite kriške francuskog sira namazom od maskarponea, prelijte ohlađenim jagodama i ukrasite listićima sveže nane.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNA MOSKVA ŠNIT Jedna od najlepših beogradskih torti, praznična, lagana i voćna
Fenomenalna poslastica idealna za svaku svečanu trpezu.
USKRŠNJA PAMUK POGAČA Mekana kao duša, a uspeće i početnicima
Ukrasiće svečanu trpezu, a dobićete brojne komplimente.
SPANAĆ SA MLEVENIM MESOM Sočno jelo koje se pravi brzo i lako, a govori 5 jezika
Savršen spoj mesa i povrća raspametiće i one izbirljive.
DODAJTE OVAJ SASTOJAK U TESTO Narašće kao ludo, a kiflice će biti mekane danima
Jednostavna namirnica koju svaka domaćica ima u kuhinji, dodaće mekoću vašem pecivu i biće sveže danima.
POSNA SAHER TORTA Vazdušasta čokoladna poslastica ukusa koji se pamti
Ni malo ne zaostaje za originalom, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)