BUJURDI Grčko meze kome je teško odoleti, a uspeva i početnicima

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Specijalitet iz Grčke pravi je raj za gurmane, a ukućani će stajati u redu za još.

bujurdi
Shutterstock

Potrebno je

  • 200 g kravljeg sira
  • 2 paradajza, iseckana na kriške
  • 1 zelena paprika, iseckana na kolutove
  • 1 crveni luk, iseckan na kolutove
  • maslinovo ulje
  • so i biber po ukusu
  • 1 kašičica origana

Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. U vatrostalnu posudu stavite sir, paradajz, papriku i crni luk. Prelijte maslinovim uljem, pospite origanom, solju i biberom. Pecite oko 20-30 minuta, dok povrće ne omekša i feta ne postane zlatnosmeđa.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading