BUJURDI Grčko meze kome je teško odoleti, a uspeva i početnicima
Specijalitet iz Grčke pravi je raj za gurmane, a ukućani će stajati u redu za još.
Potrebno je
- 200 g kravljeg sira
- 2 paradajza, iseckana na kriške
- 1 zelena paprika, iseckana na kolutove
- 1 crveni luk, iseckan na kolutove
- maslinovo ulje
- so i biber po ukusu
- 1 kašičica origana
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. U vatrostalnu posudu stavite sir, paradajz, papriku i crni luk. Prelijte maslinovim uljem, pospite origanom, solju i biberom. Pecite oko 20-30 minuta, dok povrće ne omekša i feta ne postane zlatnosmeđa.
Možda vas zanima:
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
PILEĆI GULAŠ Idealno jelo za hladne tmurne dane, a puno vitamina i minerala
Sočan spoj povrća sa mesom, za prave gurmane.
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)