DOMAĆE PUTER KIFLE BOLJE OD KUPOVNIH Sočne i ukusne, za savršen doručak
Od sada ove preukusne kifle možete da napravite i u sopstvenom domu.
Potrebno je
- 600 g glatkog brašna
- 250 ml mleka
- 100 g maslaca
- 100 g šećera
- 1 kesica kvasca
- 1 jaje
- 50 ml mlake vode
- 1 kašičica soli
Premaz:
- 2 kašike hladnog mleka
- 1 žumance
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U toplom mleku otopite maslac. U toploj vodi otopite kvasac. Brašno, šećer, so, jaje, mešavinu sa kvascem i maslacem sjedinite mikserom, sve dok ne dobijete glatko testo. Pokrijte ga krpom i pustite da raste 1 sat vremena, da se udvostruči. Pleh obložite pek papirom. Zatim, premesite testo i podelite ga na 12 kuglica. Napravite oblik kifle i poređajte u pleh obložen pek papirom. Ostavite da narastu dok se greje rerne. Premažite kiflice mešavinom od mleka i umućenog žumanca. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
Možda vas zanima:
PUTER KIFLE BOLJE NEGO ONE IZ PEKARE Ko ih jednom proba uvek im se vraća
Mekane kao duša i sočne, i dupla mera je malo.
PUTER KIFLICE ZA SAVRŠEN DORUČAK Ko ih jednom proba uvek im se vraća, budu mekane kao duša
Najbolje služite uz šolju jogurta.
PUTER KIFLE Brze, mekane, vazdušaste, sočne i tope se u ustima!
Savršene za doručak ili užinu.
PUTER KIFLE Bolje nego one iz pekare, vazdušaste i mekane kao duša
Priprema nije komplikovana, a savršene za doručak.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)