DOMAĆE PUTER KIFLE BOLJE OD KUPOVNIH Sočne i ukusne, za savršen doručak
Od sada ove preukusne kifle možete da napravite i u sopstvenom domu.
Potrebno je
- 600 g glatkog brašna
- 250 ml mleka
- 100 g maslaca
- 100 g šećera
- 1 kesica kvasca
- 1 jaje
- 50 ml mlake vode
- 1 kašičica soli
Premaz:
- 2 kašike hladnog mleka
- 1 žumance
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U toplom mleku otopite maslac. U toploj vodi otopite kvasac. Brašno, šećer, so, jaje, mešavinu sa kvascem i maslacem sjedinite mikserom, sve dok ne dobijete glatko testo. Pokrijte ga krpom i pustite da raste 1 sat vremena, da se udvostruči. Pleh obložite pek papirom. Zatim, premesite testo i podelite ga na 12 kuglica. Napravite oblik kifle i poređajte u pleh obložen pek papirom. Ostavite da narastu dok se greje rerne. Premažite kiflice mešavinom od mleka i umućenog žumanca. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
PAPRIKA ROLNICE SA SIROM Gotove za tren oka, a idealne za večeru ili doručak
Gotove očas posla, a svaki zalogaj je gurmanski raj.
KISELI KRASTAVČIĆI Zdravija verzija omiljene sezonske salate, za gurmane i one izbirljive
Savršenog ukusa, pravićete stalno.
POSNI PREBRANAC Tradicionalno jelo iz bakine kuhinje, držaće vas dugo sitim, a ukusa koji se ne zaboravlja
Sočan i slasan, a ukućani će stajati u redu za još.
PUNJENE PAPRIKE Sočno tradicionalno jelo po baka Mirinom receptu, poješćete u slast
Savršene za ručak, dugo će vas držati sitim, a ukusa koji se pamti.
BAKLAVA SA VIŠNJAMA Neodoljiva poslastica ukusa koji se ne zaboravlja, a miriše na ljubav
Ako volite klasičnu baklavu, njenu voćnu varijantu ćete obožavati.
Komentari (0)