NAJFINIJE PEKARSKE KIFLE Meke kao duše, možete ih jesti uz slano i slatko

Trpeza/ V.V.

14:30

Bakina vanglica 0

Ove kifle možete da koristite za pravljenje sendviča ili ih jesti umesto hleba.

kifle
Printscreen/Youtube

Sastojci:

600 ml mleka

1 kocka kvasca

2 kašike šećera

2 kašičice soli

1 kg brašna T-400

Priprema:

Mleko ugrejati, dodati izmrvljenu kocku kvasca, šećer i so. Ostaviti desetak minuta da nadođe. Sipati pola kilograma brašna, mešati varjačom, zatim dodati ostatak brašna i mesiti rukom dok se ne dobije glatko testo. Pokriti krpom i ostaviti da naraste. Premesiti posle petnaestak minuta i ostaviti opet da raste dok se ne udvostruči. Podeliti testo na pola, pa svaki deo iseći na 8 delova. Razvući svaki deo oklagijom i preklopiti, uvaljati u lopticu. Pokriti krpom i ostaviti petnaestak minuta da rastu. Svaku lopticu rastanjiti oklagijom u krug i uviti u kiflu. Ređati ih u pleh i premazati uljem. Pokriti krpom i ostaviti da rastu dok se rerna ugreje na 180 stepeni. Peći kifle dvadesetak minuta. Pečene opet premazati uljem.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading