NAJFINIJE PEKARSKE KIFLE Meke kao duše, možete ih jesti uz slano i slatko
Ove kifle možete da koristite za pravljenje sendviča ili ih jesti umesto hleba.
Sastojci:
600 ml mleka
1 kocka kvasca
2 kašike šećera
2 kašičice soli
1 kg brašna T-400
Priprema:
Mleko ugrejati, dodati izmrvljenu kocku kvasca, šećer i so. Ostaviti desetak minuta da nadođe. Sipati pola kilograma brašna, mešati varjačom, zatim dodati ostatak brašna i mesiti rukom dok se ne dobije glatko testo. Pokriti krpom i ostaviti da naraste. Premesiti posle petnaestak minuta i ostaviti opet da raste dok se ne udvostruči. Podeliti testo na pola, pa svaki deo iseći na 8 delova. Razvući svaki deo oklagijom i preklopiti, uvaljati u lopticu. Pokriti krpom i ostaviti petnaestak minuta da rastu. Svaku lopticu rastanjiti oklagijom u krug i uviti u kiflu. Ređati ih u pleh i premazati uljem. Pokriti krpom i ostaviti da rastu dok se rerna ugreje na 180 stepeni. Peći kifle dvadesetak minuta. Pečene opet premazati uljem.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJBOLJE DOMAĆE PEKARSKE KIFLE Mekane kao duša i ukusne, za doručak koji se pamti
Dodajte prilog po želji.
KAO IZ PEKARE Fantastične puter kifle za sladak doručak sa džemom i toplim kakaom
Mekane i vazdušaste kifle koje će vas oduševiti.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)