AKO PLAČETE KAD SEČETE LUK URADITE OVO Saveti iskusnih domaćica koji rešavaju problem u trenu
Sečenje luka mnogima izaziva suzenje očiju zbog sin-propantial-S-oksid, sumpornog jedinjenja koje se širi prema očima gde zatim formira sumpornu kiselinu.
Jednostavni i primenljivi trikovi koji rešavaju problem u trenu
Upalite sveću
Upalite sveću pre nego što počnete da sečete luk. Plamen će da sagori neka od štetnjih jedinjenja u vazduhu.
Maslinovo ulje
Pripremite oštar i dobar nož. Onda ga premažite maslinovim uljem pa secite luk.
Voda
Potopite luk u vodu pre sečenja. Prvo mu uklonite zaštitnu ljusku, ali nemojte da ga seckate. Kada voda iz njega izvuče jedinjenja zbog kojih nastaju suze, seckanje će da ide bez problema.
Koristite kašiku
Stavite kašiku u usta pa secite luk, deluje smešno ali provereno radi. Na taj način se hemikalije vezuju za metalnu dršku kašike.
Žvaćite žvaku
Stavite malo hleba u usta, tako da deo viri i žvaćite dok sečete luk. Možete i da zvaćete žvaku.
Stavite kontaktna sočiva
S obzirom da kontaktna sočiva pokrivaju rožnjaču, na taj način sva isparavanja će biti blokirana i neće da iritiraju oči.
PAPRIKA ROLNICE SA SIROM Gotove za tren oka, a idealne za večeru ili doručak
Gotove očas posla, a svaki zalogaj je gurmanski raj.
KISELI KRASTAVČIĆI Zdravija verzija omiljene sezonske salate, za gurmane i one izbirljive
Savršenog ukusa, pravićete stalno.
POSNI PREBRANAC Tradicionalno jelo iz bakine kuhinje, držaće vas dugo sitim, a ukusa koji se ne zaboravlja
Sočan i slasan, a ukućani će stajati u redu za još.
JEDNOSTAVAN TRIK ZA SOČNE PALAČINKE Dodajte ovu namirnicu i neće pucati ni biti gumene
Primenite jednostavan trik profesionalnih kuvara za savršene palačinke.
PUNJENE PAPRIKE Sočno tradicionalno jelo po baka Mirinom receptu, poješćete u slast
Savršene za ručak, dugo će vas držati sitim, a ukusa koji se pamti.
Komentari (0)