AKO VAM KOLAČ NE USPE POSTOJI REŠENJE 4 problema i načini da slatkiš ipak bude savršen
Većina ovih problema se desila svakoj domaćici, zato samo pratite rešenja i vaš desert će da bude kao nov.
1. Ako je testo previše suvo
Može da se desi ako ste koristili mala jaja, ili ste stavili testo u suviše vruću rernu.
Rešenje: Kolač prelijte mlekom ili sokom, pa ga ostavite u frižideru nekoliko sati.
2. Sredina testa je žitka, ali se odvaja od ivica pleha
Može da se dogodi ako je temperatura pečenja bila neodgovarajuća.
Rešenje: Pecite kolač još neko vreme ali smanjite temperturu. Da ne bi izgoreo-prekrijte kolač aluminijuskom folijom.
3. Testo je naraslo a onda iznenada splasnulo
Ako virite kroz vrata rerne možete da dovedete da testo krene da "tone" i tako ga upropastite. Možda ste sipali previše praška za pecivo ili ste predugo mutili jaja.
Rešenje: Veću količinu fila stavite preko središnjeg dela kolača. Zatim, premažite kolač šlagom i dekorišite ga da biste prikrili rupu koja se napravila u centralnom delu poslastice.
4. Kolač je narastao, ali je popucao po površini
Ako stavite previše praška za pecivo ili kvasca, ili pečete u preuskoj tepsiji može da dođe do ovog problema. Takođe. povedite računa o temperaturi na kojoj pečete, nemojte da bude prejaka.
Rešenje: Dodajte šlag preko deserta da zamaskira problem.
PAPRIKA ROLNICE SA SIROM Gotove za tren oka, a idealne za večeru ili doručak
Gotove očas posla, a svaki zalogaj je gurmanski raj.
KISELI KRASTAVČIĆI Zdravija verzija omiljene sezonske salate, za gurmane i one izbirljive
Savršenog ukusa, pravićete stalno.
POSNI PREBRANAC Tradicionalno jelo iz bakine kuhinje, držaće vas dugo sitim, a ukusa koji se ne zaboravlja
Sočan i slasan, a ukućani će stajati u redu za još.
JEDNOSTAVAN TRIK ZA SOČNE PALAČINKE Dodajte ovu namirnicu i neće pucati ni biti gumene
Primenite jednostavan trik profesionalnih kuvara za savršene palačinke.
PUNJENE PAPRIKE Sočno tradicionalno jelo po baka Mirinom receptu, poješćete u slast
Savršene za ručak, dugo će vas držati sitim, a ukusa koji se pamti.
Komentari (0)