AKO VAM KOLAČ NE USPE POSTOJI REŠENJE 4 problema i načini da slatkiš ipak bude savršen

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Većina ovih problema se desila svakoj domaćici, zato samo pratite rešenja i vaš desert će da bude kao nov.

kolač
Shutterstock

1. Ako je testo previše suvo 

Može da se desi ako ste koristili mala jaja, ili ste stavili testo u suviše vruću rernu.

Rešenje: Kolač prelijte mlekom ili sokom, pa ga  ostavite u frižideru nekoliko sati.

2. Sredina testa je žitka, ali se odvaja od ivica pleha

Može da se dogodi ako je temperatura pečenja bila neodgovarajuća.

Rešenje: Pecite kolač još neko vreme ali smanjite temperturu. Da ne bi izgoreo-prekrijte kolač aluminijuskom folijom.

3. Testo je naraslo a onda iznenada splasnulo

Ako virite kroz vrata rerne možete da dovedete da testo krene da "tone" i tako ga upropastite. Možda ste sipali previše praška za pecivo ili ste predugo mutili jaja.

Rešenje: Veću količinu fila stavite preko središnjeg dela kolača. Zatim, premažite kolač šlagom i dekorišite ga da biste prikrili rupu koja se napravila u centralnom delu poslastice.

4. Kolač je narastao, ali je popucao po površini

Ako stavite previše praška za pecivo ili kvasca, ili pečete u preuskoj tepsiji može da dođe do ovog problema. Takođe. povedite računa o temperaturi na kojoj pečete, nemojte da bude prejaka. 

Rešenje: Dodajte šlag preko deserta da zamaskira problem. 

Komentari (0)

Loading