DVE NAJČEŠĆE GREŠKE KOD PRIPREME TIKVICA Zbog ovoga su gnjecave i vodenaste umesto sočne

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama, a zbog kojih tikvice ispadnu gnjecave ili tvrde.

tikvice
Shutterstock

Najčešće greške kod pripreme tikvica

1. Sečete ih previše tanko ili debelo

Kod pripreme tikvica je izuzetno bitno njihovo pravilno sečenje.

Ako ih sečete na previše tanke komede, brzo će da se peku i biće preterano mekane.

Ako ih sečete na debele komade, biće tvrde i neujednačeno pečene.

Optimalna debljina za sečenje je oko pola centimetara.

Na taj način će da budu jednako pečene i zadržaće sočnost.

2. Ne uklanjate višak vode

Velika i česta greška kod pripreme tikvica je ne uklanjanje viška vlage pre pečenja ili kuvanja, što dovodi do toga da budu gnjecave i vodenaste.

Ako želite da budu hrskave i sočne, isecite ih i posolite, pa ostavite tako da odstoje nekoliko minuta.

Onda ih pažljivo prebrišite ubrusom da uklonite višak soli. 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading