DVE NAJČEŠĆE GREŠKE KOD PRIPREME TIKVICA Zbog ovoga su gnjecave i vodenaste umesto sočne
Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama, a zbog kojih tikvice ispadnu gnjecave ili tvrde.
![tikvice](/data/images/2024-07-02/92645_shutterstock-2316708133_f.jpg?timestamp=1719871200)
Najčešće greške kod pripreme tikvica
1. Sečete ih previše tanko ili debelo
Kod pripreme tikvica je izuzetno bitno njihovo pravilno sečenje.
Ako ih sečete na previše tanke komede, brzo će da se peku i biće preterano mekane.
Ako ih sečete na debele komade, biće tvrde i neujednačeno pečene.
Optimalna debljina za sečenje je oko pola centimetara.
Na taj način će da budu jednako pečene i zadržaće sočnost.
2. Ne uklanjate višak vode
Velika i česta greška kod pripreme tikvica je ne uklanjanje viška vlage pre pečenja ili kuvanja, što dovodi do toga da budu gnjecave i vodenaste.
Ako želite da budu hrskave i sočne, isecite ih i posolite, pa ostavite tako da odstoje nekoliko minuta.
Onda ih pažljivo prebrišite ubrusom da uklonite višak soli.
![krem od limuna](/data/images/2024-07-03/92850_shutterstock-671076124_f.jpg)
EGZOTIČNI KREM OD LIMUNA Probudiće sva čula, a osvežava u sekundi
Dodajte omiljenoj poslastici ili desertu.
![prskanje ulja iz tiganja](/data/images/2024-07-03/92856_shutterstock-305660375_f.jpg)
SPREČITE PRSKANJE ULJA IZ TIGANJA Trikovi koji provereno rade, neće biti masnih fleka
Dva proverena saveta pomoću kojih ćete da sprečite prskanje ulja iz tiganja.
![brauni sa trešnjama](/data/images/2024-07-03/92799_shutterstock-1141630211_f.jpg)
SOČNI BRAUNI SA TREŠNJAMA IDEALAN ZA LETO Desert gotov za pola sata, po receptu Džejmija Olivera
Ako volite klasičan brauni, ovaj sa trešnjama ćete obožavati.
![lazanje sa tunjevinom](/data/images/2024-07-03/92783_shutterstock-2422131235_f.jpg)
POSNE LAZANJE SA TUNJEVINOM Brzo jelo koje uspeva i potpunim početnicima, sa merama na konzerve
Slasne i drugačije, a posne.
![šlag](/data/images/2024-07-03/92855_shutterstock-2081970805_f.jpg)
TRIKOVI ZA NAJBOLJI ŠLAG Biće čvrst, a poslastice savršene, ove tri stvari su ključne
Tri najvažnija trika poslastičara za najbolji šlag.
Komentari (0)