POSNI PREBRANAC Držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa
Slasno jelo ni malo ne zaostaje za mrsnom verzijom, a oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 700 g pasulja
- 1 praziluk
- 1 crni luk
Dodaci:
- ulje
- mlevena začinska paprika
- tucana ljuta paprika
- so
- biber
- lovorov list
- mleveni biber
- biber u zrnu
Priprema:
Pasulj dobro oprerite i nalijte ga vodom, pa mu dodajte 2-3 kašike ulja, malo lovorovog lista i biber u zrnu. Ostavite pasulj da se kuva. Na ulju propržite praziluk i crni luk isečene na krugove i dinstajte oko 20-30 min. Dodajte u luk soli, mlevene začinske paprike i tucane paprike. U pleh stavite na dno kuvanog pasulja (moraju ostati cela zrna) pa preko pasulja dodajte dinstan luk, pa pasulj, pa luk sve dok ne stavite sve i završite pasuljem. Sipajte odozgo malo ulja. Stavite u rernu na 200 stepeni oko 30 minuta. Napomena: Ostavite u pasulju malo tečnosti, da ne bude suv. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNI PREBRANAC Slasno jelo po originalnom kafanskom receptu
Lorber dodaje na aromi, ovakav do sada niste jeli.
POSNI PREBRANAC BOLJI OD ONOG KLASIČNOG Greje dušu i telu, a svaki zalogaj je bolji od prethodnog
Držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa.
POSNI PREBRANAC Klasik bez premca koji greje dušu i telo, pravi raj za nepca
Neverovatno ukusno jelo idealno je za obične dane ali i svečanu trpezu.
POSNI PREBRANAC Slasno jelo koje greje dušu i telo, recept je proveren a ukus savršen
Konkretan ručak dugo će vas držati sitim.
BOSTONSKA KREMPITA BEZ PEČENJA Nema ni kuvanja fila, a ukusa kao da ste se trudili satima
Sočna i mekana kao duša, bićete raspamećeni.
LAZANJA PALAČINKE Savršen spoj različitih jela u rapsodiji ukusa, za ručak koji se pamti
Ako birate između lazanja i palačinki, zašto ne biste napravili oboje?
NIJE SLUČAJNO ŠTO SU SUNĐERI RAZLIČITIH BOJA Ako koristite ovaj za osetljivo posuđe izgrebaćete ga
Možda i vi niste znali da sunđeri s razlogom imaju različite boje.
ENGLESKA PASTIRSKA PITA Specijalitet koji podseća na musaku, a ukućani će stajati u redu za još
Poznata i kao "engleska musaka", osvojiće vas od prvog zalogaja.
BELI AJVAR BOLJI OD KLASIČNOG Domaćice u Srbiji poludele za njim, a tajna je u ovom sastojku
Slasni namaz od paprike i patlidžana budi sva čula.
Komentari (0)