POSNI PREBRANAC Držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Slasno jelo ni malo ne zaostaje za mrsnom verzijom, a oduševiće i one izbirljive.

posni prebranac
Shutterstock

Potrebno je

  • 700 g pasulja
  • 1 praziluk 
  • 1 crni luk

Dodaci:

  • ulje
  • mlevena začinska paprika
  • tucana ljuta paprika
  • so
  • biber
  • lovorov list
  • mleveni biber
  • biber u zrnu

Priprema:
Pasulj dobro oprerite i nalijte ga vodom, pa mu dodajte 2-3 kašike ulja, malo lovorovog lista i biber u zrnu. Ostavite pasulj da se kuva. Na ulju propržite praziluk i crni luk isečene na krugove i dinstajte oko 20-30 min. Dodajte u luk soli, mlevene začinske paprike i tucane paprike. U pleh stavite na dno kuvanog pasulja (moraju ostati cela zrna) pa preko pasulja dodajte dinstan luk, pa pasulj, pa luk sve dok ne stavite sve i završite pasuljem. Sipajte odozgo malo ulja. Stavite u rernu na 200 stepeni oko 30 minuta. Napomena: Ostavite u pasulju malo tečnosti, da ne bude suv. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading