KANOLE SA LIMUNOM Italijanski desert u savršenom kiselkasto slatkom spoju ukusa, za uživanje

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Neodoljivi krem od limuna sa maskarponeom oduševiće i one koji ne vole slatko.

kanole sa limunom
Shutterstock

Potrebno je

Za kanole

  • 250 g glatkog brašna
  • 15 g šećera
  • 1 limun šećer
  • prstohvat soli
  • 25 g omekšalog maslaca
  • 1 jaje
  • 35 ml limunovog soka
  • 35 ml vode
  • 500 ml ulja za prženje

Za fil:

  • 500 g mascarpone sira
  • 100 g vanilinog šećera 
  • 2 limun šećera
  • 200 ml slatke pavlake

Napomena:

Od navedene količine dobićete 20 do 25 kanola

Priprema

U jednoj posudi pomešajte brašno, so, šećere i omekšali maslac. Dodajte jaje, vodu i limunov sok pa zamesite glatko testo. Zatim ga zamotajte u plastičnu foliju pa ostavite 1 sat da se hladi. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte testo vrlo tanko, na debljinu 1mm. Izrežite krugove 6-7cm. Pomoću aluminijumske folije ili valjka napravite oblik kanola, pa oko njega obmotajte krug od testa. Pomoću vode dobro zalepite krajeve. Premesite ostatak testa. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Zagrejte ulje u tiganju, pa smanjite vatru na srednju jačinu. Pržite kanole 3-4 minuta, uz često okretanje. Izvadite ih pažljivo iz ulja pa ocedite na ubrusu. Onda ostavite da se prohlade. Pažljivo izvucite valjak. U jednoj posudi mikserom umutite šećere, da dobijete fil. Dodajte čvrsto umućen šlag pa sve umiksajte. Punite kanole sa maskarpone filom, pa služite. Bon appetit!

 

 

losos sa terijaki sosom

MARINIRANI LOSOS ZA VITAK STAS Recept Stanije Dobrojević za savršen ručak

13:00

6 oktobar, 2024

Sezonski recepti

Stanija Dobrojević, učesnica rijalitija, diplomirani ekonomista, manekenka i starleta, poznata je kao neko ko izuzetno vodi računa o izgledu. Pored redovnih treninga, pažljivo bira šta će se naći na dnevnom jelovniku, što ide u prilog tome da ima besprekornu liniju. Svi koji su probali recept za ovo brzo, a ukusno jelo s lososom i terijakijem kažu da bolje nisu jeli.

Komentari (0)

Loading