KNEDLE SA VIŠNJAMA Posni desert po starinskom receptu, za pravo zadovoljstvo
Klasik bez premca, pravićete stalno.
Potrebno je
Za testo:
- 3 šolje brašna
- 3 kašike ulja
- čaša vode
- so
Za fil:
- 500 g višanja
- šećer
- malo griza
Priprema:
Višnje operite i očistite od koštica, pa pomešajte sa šećerom i dodajte malo griza. Dobijeni sok prespite u odvojenu posudu. Zasebno, pomešajte vodu sa brašnom, pa sipajte ulje i so. Zamesite testo , pa ga pokrijte krpom i ostavite 20 minuta u zamrzivaču. Oklagijom rastanjite testo pa čašom isecite male krugove. Stavite višnje u sredinu svakog kruga, pa zatvorite ivice testa, da knedle budu u obliku polumeseca. Sipajte vodu u šerpu pa dodajte šećer i stavite na ringlu da provri. Kad proključa dodajte knedle. Kuvajte sve dok ne izađu na površinu. Gotove knedle prelijte zaslađenim sokom od višanja. Bon appetit!
Možda vas zanima:
NAJLEPŠI JESENJI DESERT Knedle sa jabukama i cimetom, mekane kao duša, a mirišu na ljubav
Kao izmišljene za jesen, a ukućani će stajati u redu za još.
KNEDLE SA DŽEMOM I ORASIMA Fenomanalni desert za dane posta koji se topi u ustima
Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
KNEDLE SA ČOKOLADOM Klasik na drugačiji način koji će obožavati i najmlađi
Slatke i drugačije, nema ko vam neće tražiti recept.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju, a topi se u ustima
Sočne i mekane kao duša, a ukućani će stajati u redu za još.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
PROJA SA ČVARCIMA Donosimo vam tajni recept za specijalitet koji obožavaju gurmani
Sočna proja najbolje se slaže sa šoljom jogurta, a čvarci joj daju poseban šmek.
Komentari (0)