KNEDLE SA VIŠNJAMA Posni desert po starinskom receptu, za pravo zadovoljstvo
Klasik bez premca, pravićete stalno.

Potrebno je
Za testo:
Možda vas zanima:

NEODOLJIVE GOMBOCE Vojvođanske knedle kojima je nemoguće odoleti
Prave se lako, a nestaju sa stola prve.

POSNE KNEDLE SA ŠLJIVAMA Toliko su ukusne da će vam poći voda na usta
Prave se lako, a pojedu očas posla.

SLANE KNEDLE Idealne za dane posta, dodajte ih kao prilog jelu
Služite toplo uz bareno povrće ili prilog po želji.

KNEDLE OD SPANAĆA Predjelo koje osvaja od prvog zalogaja, za prave gurmane
Sočne i ukusne, najbolje stavite odmah duplu meru.
- 3 šolje brašna
- 3 kašike ulja
- čaša vode
- so
Za fil:
- 500 g višanja
- šećer
- malo griza
Priprema:
Višnje operite i očistite od koštica, pa pomešajte sa šećerom i dodajte malo griza. Dobijeni sok prespite u odvojenu posudu. Zasebno, pomešajte vodu sa brašnom, pa sipajte ulje i so. Zamesite testo , pa ga pokrijte krpom i ostavite 20 minuta u zamrzivaču. Oklagijom rastanjite testo pa čašom isecite male krugove. Stavite višnje u sredinu svakog kruga, pa zatvorite ivice testa, da knedle budu u obliku polumeseca. Sipajte vodu u šerpu pa dodajte šećer i stavite na ringlu da provri. Kad proključa dodajte knedle. Kuvajte sve dok ne izađu na površinu. Gotove knedle prelijte zaslađenim sokom od višanja. Bon appetit!

NJOKE SA SLANINOM Gurmanski specijalitet po receptu italijanske bake
Slasne i sočne, bićete raspamećeni.

NEODOLJIVI SUFLE OD LIMUNA U savršenom slatko-kiselkastom spoju, topi se u ustima
Kremast i osvežavajući desert, pravićete stalno.

POSNI PIRE OD GRAŠKA Jednostavni specijalitet koji super ide uz brojna jela
Kremasti i lagan, po receptu bez mane.

ITALIJANSKE POSNE VANILICE Tako mekane i ukusne da nećete moći da se zaustavite na jednoj
Savršene za dane posta.

PUNJENO BELO MESO ZA PRAVE GURMANE Slasni ručak koji će obožavati cela porodica
Svaki zalogaj je raj za nepca.
Komentari (0)