KNEDLE SA KAJSIJAMA BOLJE NEGO ONE KLASIČNE Drugačije i aromatične, zamirisaće cela kuća

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Sočne i slatke, najbolje stavite odmah duplu meru.

knedle sa kajsijama
Shutterstock

Potrebno je

  • 300 g krompira
  • 150 g oštrog brašna
  • 50 g maslaca
  • 1 jaje
  • prstohvat soli 
  • prstohvat šećera
  • malo ulja
  • prezle

Dodatno:

  • 10 kajsija

Priprema:

Kajsije operite, pa svaku zarežite nožem. Izvadite koštice. Oljuštite krompir pa ga isecite na kocke. Stavite krompir u šerpu sa posoljenom vodom i kuvajte. Dodajte maslac. Viljuškom gnječite sve dok ne dobijete pire. Malo posolite. U jednu veliku posudu stavite brašno, prstohvat soli i šećera, pa krompir pire. Dodajte jaje, pa sve zajedno razradite prstima. Pobrašnite ruke pa zamesite dok ne dobijete kompaktnu smesu. Smesu podelite na 10 delova. Ubacite po jednu kajsiju u svaki deo. Onda lepo zagladite dlanovima i ostavite sa strane. U veliki lonac sipajte dosta vode, pa kad proključa, ubacujte knedle. Kuvajte knedle još 5 minuta, nakon što isplivaju na površinu. Propržite prezle na zagrejanom ulju. Svaku knedlu valjajte u prezle. Pospite knedle šećerom. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading