SLATKO OD POMORANDŽINE KORE Napravite na grčki način i uživajte u fenomenalnom ukusu
Jeftino i izdašno, pravićete stalno.
Potrebno je
- 150 g pomorandžine kore
- 200 g šećera
- voda
- 1 limun
- 2 kašike sode bikarbone
Priprema:
Pomorandžinu koru operite i ogulite krupnije. Svaku isecite na tanke trakice, pa stavite u činiju, prelijte vodom da ogrezne, pa dodajte sodu bikarbonu. Pustite da stoje na sobnoj temperaturi 24 sata. Prebacite sutradan u drugu posudu, prelijte hladnom vodom, zakuvajte i ostavite da se krčka oko 15 minuta. Prospite vodu pa ponovite postupak. U zasebnu šerpu sipajte šećer, pa prelijte sa manjom količinom vode, da prekrije šećer. Ostavite da provri, pa dodajte oceđene korice pomorandže i ostavite da se krčka. Pred sam kraj kuvanje dodajte limunove sečene na kolutove, pa kuvajte još 10 minuta. Prekrijte vlažnom krpom, pa pustite da se prohladi. Sipajte slatko u tegle. Prijatno!
OSVEŽAVAJUĆI POTAŽ OD POVRĆA Aromatičan i ukusan, a krepi organizam u trenu
Sočan spoj šargarepe, tikvica i jabuke oduševiće i one izbirljive.
SPASITE PREVIŠE LJUTO JELO Nemojte da bacate već dodajte ovu namirnicu, odmah će da ublaži ukus
Ako ste ubacili previše čilija pa je jelo ispalo ljuto, primenite ovaj koristan trik.
BRUSKETI SA PEČURKAMA Slasni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Sočni i aromatični, idealni za slavsku trpezu.
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
TIRAMISU SA BUNDEVOM Jesenji specijalitet sa kafom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uzećete parče više
Čuveni italijanski desert u savršenom spoju sa bundevom, kraljicom sezone.
Komentari (0)