MUSAKA OD TIKVICA Klasik na drugačiji način po starom receptu iz bakine kuhinje
Ako volite klasičnu musaku, ovu ćete obožavati.
Potrebno je
- 4 tikvice
- 300 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2 krompira
- 2 jaja
- 200 ml mleka
- so, biber, ulje
Priprema:
Tikvice i krompir isecite na tanke kolutove. Na ulju propržite sitno seckan crni luk, dodajte mleveno meso i pržite dok ne porumeni. U vatrostalnu posudu ređajte red krompira, red mlevenog mesa, red tikvica, ponavljajte dok se ne potroše sastojci. Umutite jaja sa mlekom, prelijte preko musake. Pecite musaku u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 40 minuta. Bon appetit!
Možda vas zanima:
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA Klasik na drugačiji način kao osmišljen za hladno vreme, ne može brže i ukusnije
Neodoljiva musaka od paprika raspametiće i one izbirljive.
MUSAKE NA 100 NAČINA Rendana, posna , grčka, sa kačkavaljem, biramo samo one najlepše
Sočno jelo dugo će vas držati sitim, a može da se spremi na različite načine, sa drugačijim sastojcima, da bude posna ili mrsna.
MUSAKA OD KARFIOLA RAJ ZA NEPCA Još sočnija i ukusnija, popraviće vam dan u trenu
Klasik na drugačiji način, prste da poližete.
PARMIĐANA Italijanski delikates sa patlidžanom koji podseća na musaku, a još 5 puta sočniji
Slasno i sočno jelo od povrća i sira oboriće s nogu sve koji budu probali.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)