MUSAKA OD TIKVICA Klasik na drugačiji način po starom receptu iz bakine kuhinje
Ako volite klasičnu musaku, ovu ćete obožavati.
Potrebno je
- 4 tikvice
- 300 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2 krompira
- 2 jaja
- 200 ml mleka
- so, biber, ulje
Priprema:
Tikvice i krompir isecite na tanke kolutove. Na ulju propržite sitno seckan crni luk, dodajte mleveno meso i pržite dok ne porumeni. U vatrostalnu posudu ređajte red krompira, red mlevenog mesa, red tikvica, ponavljajte dok se ne potroše sastojci. Umutite jaja sa mlekom, prelijte preko musake. Pecite musaku u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 40 minuta. Bon appetit!
Možda vas zanima:
GRČKA MUSAKA Još ukusnija od one klasične, a budi nostalgiju na dane letovanja
Još sočnija od one klasične, ukusa koji govori 1000 jezika.
MUSAKA SA KROMPIROM Klasik za sva vremena i prilike, u nepogrešivoj kombinaciji ukusa
Držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa.
SOČNA MUSAKA OD PATLIDŽANA Pomera granice dobrog ukusa, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Slasno jelo držaće vas dugo sitim.
KUPUS MUSAKA BOLJA OD KLASIČNE Za ručak koji se ne zaboravlja
Sočno jelo oboriće s nogu i one izbirljive.
BRZI KOLAČ SA JOGURTOM Jednostavan desert skupog ukusa, a totalno osvežavajući i kremast
Sočan i sladak, poći će vam voda na usta.
PILEĆA SALATA SA KIKIRIKIJEM I SUSAMOM Kremasta i slasna, ovakvu do sada niste jeli
Savršen spoj kremaste piletine, susama. jogurta i ostalih sastojaka osvojiće i one izbirljive.
POHOVANI KAČKAVALJ PRAVI RAJ ZA NEPCA Gurmansko predjelo koje se pravi lako, a smaže začas
Ukusa koji priča priče, osvojiće vas od prvog zalogaja.
DODAJTE OVO U SARME Biće sočne i slasne, recept iz 1952.godine oduševio domaćice na mrežama
Tajni sastojak zbog kojih će sarme biti neodoljive, a ukućani stajati u redu za još.
ŠOPSKA SALATA Omiljena salata nazvana po Šopima koje voli ceo Balkan
Šopi, pripadnici južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.
Komentari (0)