POSNA PITA SA PEČURKAMA Klasik bez premca po receptu bez mane, za savršeno jutro
Sočna i slasna, a držaće vas dugo sitim.
Potrebno je
- pakovanje gotovih kora za pitu
- 500 g šampinjona
- 2 mala praziluka
- so, biber
- 1 dcl ulja
- 4dl kisele vode
- šolja 2dl brašna
- 150 g griza
- prašak za pecivo
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Praziluk sitno naseckajte. Operite šampinjone, očistite i isecite na tanke šnite. U tiganju na malo ulja prodinstajte praziluk, pa kad omekša, dodajte šampinjone i začine. Dinstajte sve dok šampinjoni nekrenu da menjaju boju. Sipajte čašu vode i dinstajte, sve dok tečnost ne ispari. Ostavite ih sa strane da se hlade. U jednoj posudi umutite kiselu vodu, so, ulje, griz i prašak za pecivo. Postepeno dodajte brašno. U pleh obložen papirom za pečenje poređajte kore. Premažite ih tankim slojem fila od brašna, dodajte još jednu koru, pa fil od šampinjona. Ponavljajte postupak sve dok vam ne ostanu samo 2 kore.
Stavite ih odozgo, savijte ka unutra i prelijte ostatkom smese od brašna i ulja. Pecite posnu pitu pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
HRSKAVA PITA SA PEČURKAMA Preukusna i zasitna, ukusa koji budi sva čula
Najbolje služite uz šolju jogurta.
PITA SA PEČURKAMA Hrskavih kora i sočnog nadeva, pravi je raj za nepca
Posna i slasna, samo dodajte prilog po želji.
POSNA PITA SA SPANAĆEM I KROMPIROM Slasna i drugačija, za savršeno jutro
Sočna i ukusna, pravićete stalno.
SLASNA PITA SA PEČURKAMA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, za savršen doručak
Sočna i slasna, služite uz prilog po želji.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)