MANASTIRSKA POSNA PITA Sočna i slasna, za sve prilike, a držaće vas dugo sitim

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Pravićete je i u mrsnim danima, koliko je dobra.

manastirska posna pita
Printscreen/Youtube

Potrebno je

  • 500 g gotovih kora za pitu
  • 500 ml sos od paradajza
  • 2 čena bela luka
  • 6 glavica mladog crnog luka
  • 800 g šampinjona
  • 2 šoljice pirinča (obarenog)
  • so
  • biber
  • suvi bosiljak

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U tiganj sipajte sos od paradajza pa dodajte seckani beli i crni luk i pržite na tihoj vatri. Dodajte sečene šampinjone. Dodajte pirinač, pa začinite, promešajte i ostavite da se ohladi. Pleh obložite papirom za pečenje , preko njega premažite sos od paradajza pa stavite koru. Poprskajte sosom koru, preko stavite drugu koru, poprskajte sosom, nanesite fil. Ponavljajte postupak dok ne utrošite materijal. Pecite pitu oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading