MANASTIRSKA POSNA PITA Sočna i slasna, za sve prilike, a držaće vas dugo sitim
Pravićete je i u mrsnim danima, koliko je dobra.
![manastirska posna pita](/data/images/2024-05-29/89094_screenshot-73_f.png?timestamp=1716933600)
Potrebno je
- 500 g gotovih kora za pitu
- 500 ml sos od paradajza
- 2 čena bela luka
- 6 glavica mladog crnog luka
- 800 g šampinjona
- 2 šoljice pirinča (obarenog)
- so
- biber
- suvi bosiljak
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U tiganj sipajte sos od paradajza pa dodajte seckani beli i crni luk i pržite na tihoj vatri. Dodajte sečene šampinjone. Dodajte pirinač, pa začinite, promešajte i ostavite da se ohladi. Pleh obložite papirom za pečenje , preko njega premažite sos od paradajza pa stavite koru. Poprskajte sosom koru, preko stavite drugu koru, poprskajte sosom, nanesite fil. Ponavljajte postupak dok ne utrošite materijal. Pecite pitu oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
![pita sa šampinjonima](/data/images/2024-05-17/87909_shutterstock-1953022603_f.jpg)
PITA SA ŠAMPINJONIMA Posna i slasna, hrskavih kora i sočnog nadeva, za savršen početak dana
Sočna posna pita, držaće vas dugo sitim, ukusa koji se pamti.
![posna pita sa sirom](/data/images/2024-03-18/81217_shutterstock-749159416_f.jpg)
POSNA PITA SA SIROM Od gotovih kora, kao stvorena za savršen početak dana
Slasna i neodoljiva, a držaće vas dugo sitim.
![pita sa pečurkama](/data/images/2024-01-22/74665_shutterstock-115439434_f.jpg)
PITA SA PEČURKAMA, PIRINČEM I PRAZILUKOM Slasna i pikantna, a posna
Pravi se od gotovih kora, idealna je za dane posta, a uspeće i potpunim početnicima.
![pita sa kačkavaljem](/data/images/2023-12-22/71793_shutterstock-169621991_f.jpg)
PITA SA PRAZILUKOM I KAČKAVALJEM Od gotovih kora, posna, a odmah nestane sa stola
Ova fenomenalna pita će vas dugo držati sitim, slasna je a posna. Odličan izbor kao predjelo za slavsku trpezu.
![kanole sa limunom](/data/images/2024-07-08/93366_shutterstock-1668133120_f.jpg)
KANOLE SA LIMUNOM Italijanski desert u savršenom kiselkasto slatkom spoju ukusa, za uživanje
Neodoljivi krem od limuna sa maskarponeom oduševiće i one koji ne vole slatko.
![tuna pica](/data/images/2024-07-05/93076_shutterstock-2266921221_f.jpg)
TUNA PICA Posna i slasna, za lepo veče sa prijateljima
Omiljeno jelo mnogih, u posnoj varijanti, koje se pojede u slast.
![pašteta od belog luka](/data/images/2024-07-08/93335_shutterstock-1746010901_f.jpg)
PAŠTETA OD BELOG LUKA Pikantna i aromatična, za one izbirljive, prste da poližete
Slasna pašteta za gurmane i one izbirljive.
![kolač sa višnjama](/data/images/2024-07-05/93073_verin-kolac_f.jpg)
VERIN KOLAČ SA VIŠNJAMA Uspeće i potpunim početnicima, a popravlja dan u trenu
Neodoljivi desert pravi se brzo i lako, a smaže se u trenu.
![kore za tortu](/data/images/2024-07-08/93350_shutterstock-1715991604_f.jpg)
NA KOJOJ TEMPERATURI SE PEKU KORE Nije isto za patišpanj i lisnato testo, a evo i zašto
Ako želite da vaša poslastica ili desert bude savršena važno je da kora ispadne kako treba.
Komentari (0)