KAPRI TORTA Poslastica lepog izgleda i neodoljivog ukusa koja budi sva čula
Ako volite jagode, ovu tortu ćete obožavati.
Potrebno je
Za biskvit:
- 9 belanaca
- 15 kašika šećera
- 12 kašika mlevenih oraha
- 1 kašika brašna
- pola kesice praška za pecivo
Za crveni fil
- 450 g jagoda
- 300 g šećera
- 1 dl vode
- 2 praška za puding sa ukusom jagode
- 1 želatin
- 15 kašika vode
Za žuti fil:
- 9 žumanaca
- 150 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 3 kašike gustina
- 3 kašike glatkog brašna
- pola l mleka
- 200 g margarina
Za čokoladni preliv:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 50 g margarina + 6 kašika ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca u čvrst šne. Dodajte šećer pa mutite,a onda varjačom postepeno dodajte brašno, orahe i prašak za pecivo. Smesu utisnite u pleh obložen pek papirom. Pecite 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prerežite pečenu koru na pola, pa ostavite da se prohladi. U jednoj šerpi skuvajte šećer i vodu pa dodajte jagode. Ostavite da se otope, pa ih vajačom usitnite. Puding prašak i želatin izmešajte sa vodom, da dobijete lepljivu, gustu smesu. Dodajte u šerpu sa jagodama, i kuvajte, sve dok se ne zgusne. Ostavite da se prohladi uz povremeno mešanje. Zasebno, mikserom umutite žumanca sa šećerom, vanilom, gustinom i brašnom. Dodajte oko litar i po mleka, a ostatak zakuvajte. Smesu od jaja sipajte u proključalo mleko, pa kuvajte uz mešanje. Kad dobijete gustu smesu, ostavite sa strane da se prohladi. Zatim, dodajte umućeni margarin. Čokoladu otopite sa margarinom i uljem. Rashladite malo. Premažite polovinu kore crvenim filom, pa žutim. Nanesite tanki sloj čokoladnog preliva. Postupak ponovite za drugi deo kore. pa ponovite postupak. Umutite šlag pa njime premažite tortu. Dekorišite po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
KAPRI TORTA RAJ ZA SLADOKUSCE Sa dva fila i savršenim ukusom i dupla mera bude malo
Kremasta i neodoljiva, svi će tražiti dodatno parče.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)