KAPRI TORTA Poslastica lepog izgleda i neodoljivog ukusa koja budi sva čula
Ako volite jagode, ovu tortu ćete obožavati.
Potrebno je
Za biskvit:
- 9 belanaca
- 15 kašika šećera
- 12 kašika mlevenih oraha
- 1 kašika brašna
- pola kesice praška za pecivo
Za crveni fil
- 450 g jagoda
- 300 g šećera
- 1 dl vode
- 2 praška za puding sa ukusom jagode
- 1 želatin
- 15 kašika vode
Za žuti fil:
- 9 žumanaca
- 150 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 3 kašike gustina
- 3 kašike glatkog brašna
- pola l mleka
- 200 g margarina
Za čokoladni preliv:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 50 g margarina + 6 kašika ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca u čvrst šne. Dodajte šećer pa mutite,a onda varjačom postepeno dodajte brašno, orahe i prašak za pecivo. Smesu utisnite u pleh obložen pek papirom. Pecite 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prerežite pečenu koru na pola, pa ostavite da se prohladi. U jednoj šerpi skuvajte šećer i vodu pa dodajte jagode. Ostavite da se otope, pa ih vajačom usitnite. Puding prašak i želatin izmešajte sa vodom, da dobijete lepljivu, gustu smesu. Dodajte u šerpu sa jagodama, i kuvajte, sve dok se ne zgusne. Ostavite da se prohladi uz povremeno mešanje. Zasebno, mikserom umutite žumanca sa šećerom, vanilom, gustinom i brašnom. Dodajte oko litar i po mleka, a ostatak zakuvajte. Smesu od jaja sipajte u proključalo mleko, pa kuvajte uz mešanje. Kad dobijete gustu smesu, ostavite sa strane da se prohladi. Zatim, dodajte umućeni margarin. Čokoladu otopite sa margarinom i uljem. Rashladite malo. Premažite polovinu kore crvenim filom, pa žutim. Nanesite tanki sloj čokoladnog preliva. Postupak ponovite za drugi deo kore. pa ponovite postupak. Umutite šlag pa njime premažite tortu. Dekorišite po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
OPERA TORTA Poslastica sa kafom koja miriše na ljubav, za prave sladokusce
Francuska poslastica oduševiće sve ljubitelje kafe i slatkiša.
LINCER Najstarija torta na svetu čiji recept datira iz 1653, karakterističnog izgleda i još boljeg ukusa
Autentičnog ukusa zbog mešavine badema, limunove kore i džema od ribizle, sa mrežastim izgledom koji zahteva dozu spretnosti u pravljenju.
PAO DE LO DE OVAR Portugalska sunđerasta poslastica koja očarava od 1700.godine
Jednostavan recept od jaja, brašna i šećera uspeće svima, a uživaćete u svakom zalogaju.
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)