SATARAŠ NA VODI Okrepiće vam organizam u trenu, a sočan i slasan, prste da poližete
Lagano jelo od povrća za tople dane avgusta.
Potrebno je
- 1 crni luk
- 3 crvene paprike šilja, iseckane
- 5 komada paradajza
- 1 lovorov list
- 300 g pirinča
- 1 tikvica, iseckana
- so i biber po ukusu
- šaka svežeg bosiljka
- 1 kašičica peršuna
- 1 kašičica ljute paprike
Priprema
Prodinstajte luk na malo vode u loncu. Dodajte jedno po jedno, seckanu papriku, lovorov list, sečen paradajz i tikvice. Nalijte vodu po potrebi. Zatim dodajte pirinač pa nastavite da dinstate. Kad omekša, u sataraš ubacite začine pa dobro promešajte. Prijatno!
Možda vas zanima:
BAKIN SATARAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Lagan i zasitan, savršen za vrele dane
Samo dodajte prilog po želji.
BAKIN BEĆARAC POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Zasitan, sočan i lagan, nema mu ravnog
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
LETNJI SATARAŠ SA TIKVICAMA I PATLIDŽANOM Ukućani će stajati u redu za još
Sočan i zasitan, pravićete stalno.
BEĆARAC Starinsko jelo savršeno za letnje dane, lagano a zasitno
Ukusa koji govori više od 1000 jezika.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)