SATARAŠ NA VODI Okrepiće vam organizam u trenu, a sočan i slasan, prste da poližete
Lagano jelo od povrća za tople dane avgusta.
Potrebno je
- 1 crni luk
- 3 crvene paprike šilja, iseckane
- 5 komada paradajza
- 1 lovorov list
- 300 g pirinča
- 1 tikvica, iseckana
- so i biber po ukusu
- šaka svežeg bosiljka
- 1 kašičica peršuna
- 1 kašičica ljute paprike
Priprema
Prodinstajte luk na malo vode u loncu. Dodajte jedno po jedno, seckanu papriku, lovorov list, sečen paradajz i tikvice. Nalijte vodu po potrebi. Zatim dodajte pirinač pa nastavite da dinstate. Kad omekša, u sataraš ubacite začine pa dobro promešajte. Prijatno!
Možda vas zanima:
BAKIN SATARAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Lagan i zasitan, savršen za vrele dane
Samo dodajte prilog po želji.
BAKIN BEĆARAC POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Zasitan, sočan i lagan, nema mu ravnog
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
LETNJI SATARAŠ SA TIKVICAMA I PATLIDŽANOM Ukućani će stajati u redu za još
Sočan i zasitan, pravićete stalno.
BEĆARAC Starinsko jelo savršeno za letnje dane, lagano a zasitno
Ukusa koji govori više od 1000 jezika.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)