SATARAŠ NA VODI Okrepiće vam organizam u trenu, a sočan i slasan, prste da poližete
Lagano jelo od povrća za tople dane avgusta.
Potrebno je
- 1 crni luk
- 3 crvene paprike šilja, iseckane
- 5 komada paradajza
- 1 lovorov list
- 300 g pirinča
- 1 tikvica, iseckana
- so i biber po ukusu
- šaka svežeg bosiljka
- 1 kašičica peršuna
- 1 kašičica ljute paprike
Priprema
Prodinstajte luk na malo vode u loncu. Dodajte jedno po jedno, seckanu papriku, lovorov list, sečen paradajz i tikvice. Nalijte vodu po potrebi. Zatim dodajte pirinač pa nastavite da dinstate. Kad omekša, u sataraš ubacite začine pa dobro promešajte. Prijatno!
Možda vas zanima:
SATARAŠ Raj za nepca, zagrejaće vam dušu i telu, a odličan je i za dijetu
Jelo od paradajza, paprike i luka. Brzo se sprema. Odlično je kao samostalno jelo ili prilog uz meso.
DOMAĆI SATARAŠ PO BAKINOM RECEPTU Najbolji obrok za celu porordicu
Puno povrća i vitamina.
JELO I ZA NEISKUSNE DOMAĆICE Posni sataraš očas posla na vašem stolu
Obilje vitamina u tanjiru.
KOMPLET LEPINJA PO ORIGINALNOM UŽIČKOM RECEPTU Pojede se u trenu, za prave gurmane
Savršeno ide sa jogurtom ili kiselim mlekom, prste da poližete.
STROMBOLI Italijanski pica rolat sa hrskavim testom i sočnim nadevom, za savršen dan
Čuveni pica rolat oduševiće i one izbirljive, a odlično se slaže sa jogurtom ili kiselim mlekom.
BEJGLI Mađarska praznična poslastica sa orasima, mekana kao pamuk, a trik je u ovome
Najpoznatije su verzije sa orasima i makom, a popularnost je stekla i štrudla sa višnjama.
PEKARSKI TRIK ZA SAVRŠENO TESTO Dodajte ovu namirnicu, biće mekše i ukusnije, i imaće savršenu teksturu
Potrebno je da dodate samo 1 namirnicu, a nije soda bikarbona.
LINCER Najstarija torta na svetu čiji recept datira iz 1653, karakterističnog izgleda i još boljeg ukusa
Autentičnog ukusa zbog mešavine badema, limunove kore i džema od ribizle, sa mrežastim izgledom koji zahteva dozu spretnosti u pravljenju.
Komentari (0)