PAVLOVA ALI DRUGAČIJA Klasik bez premca sa smokvama u kome će uživati cela porodica
Ako volite klasičnu Pavlovu, verziju sa smokvama ćete da obožavate.
Potrebno je
Za koru
- 4 belanca
- 100 g šećera
- 75 g šećera u prahu
- 3 kašike skrobnog brašna
Za fil:
- 4 žumanca
- 4 kašike šećera
- 4 kašike brašna
- 1,5 dl mleka
- vanilin šećer
- 100 g putera
- 100 g smokava + 200 za ukras
Priprema:
Odvojte žumanca od belanaca. Mikserom umutite belanca u čvrst šne pa malo-pomalo umešajte kristal šećer. U sneg dodajte šećer u prahu i skrobno brašno. Kalup za tortu obložite papirom za pečenje. Dobijenu smesu od belanaca stavite u špric s velikim otvorom te napravite koru. Pecite je oko sat vremena na 140 stepeni, ali s odškrinutim vratima rerne. Žumance umutite sa šećerom i vanilin šećerom u penastu smesu te dodajte brašno. Kad mleko provri, sklonite ga s ringle te u njega ulijte umućena žumanca. Vratite na ringlu i uz stalno mešanje kuvajte dok se ne zgusne u krem. U ohlađen krem mikserom umešajte sitno seckane puter i sveže smokve. Osušene kore nadenite ohlađenom kremom i smokvama izdvojenim za ukras.
Možda vas zanima:
REGENTOVA TORTA SA 7 KORA PONOS NEMAČKE Svakim zalogajem mami na parče više
Puno ime ove torte je U čast Njegovog kraljevskog visočanstva princa regenta Leopolda Karla Jozefa Vilhelma Ludviga Vitelsbaha fon Bajerna. Ima sedam korica koje simbolizuju sedam bavarskih oblasti. Raskošna i prepuna čokolade, ukrasiće i najsvečaniju trpezu.
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
KARAMEL TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Svakim zalogajem mami na parče više
Kremasta i savršena, uzećete parče više.
BEZGLUTENSKA TORTA SA JABUKAMA ODUŠEVILA DOMAĆICE Džejmi Oliver je baš ovako pravi
Aromatična i preukusna, savršena za praznike.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)