POSNE SARME SA SUVIM GROŽĐEM Fenomenalno jelo bogate i prepoznatljive arome, a obožavaće cela porodica

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Ako volite klasične sarme, ove sa suvim grožđem ćete obožavati.

posne sarme
Shutterstock

Potrebno je

  • 600 g slatkog kupusa
  • 60 g crnog luka
  • 120 g pirinča
  • biber
  • so
  • 60 g suvog grožđa
  • limun
  • sirće
  • lovorov list
  • ulje

Priprema

U slanoj ključaloj vodi sa dodatkom bibera, lovorovog lista, sirćeta i ulja blanširajte kupus. Ocedite i izvadite. U tiganju na ulju propržite sitno seckan luk, pa dodajte skuvan pirinač. Začinite. Zatim dodajte suvo grožđe natopljeno u vodi. Preko lista kupusa stavljajte pripremljenu smesu pa oblikujte sarmu. Ređajte i činiju pa sipajte vodu da ogrezne. Dodajte par kriški limuna pa kuvajte dok se pirinač ne skuva. Zapecite sarmu u zagrejanoj rerni. Služite toplo. Bon appetit!

Komentari (0)

Loading