ČOKO VIŠNJA BOMBICE Neodoljivi zalogajčići koji se tope u ustima, a naprave se začas
Fenomenalne bombice nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 200 g šećera u prahu
- 200 g mlevenih oraha
- 200 g rendane čokolade
- 2 kašike ruma
- 2 kašike kakaa
- 1 kašika džema od kasije
- slatko od višanja
Za glazuru
- 150 g crne čokolade
- nekoliko kašika ulja
- 50 g bele čokolade
Napomena: Od navedene količine dobićete 45 do 50 kuglica.
Priprema
U jednoj posudi pomešajte šećer, orahe, čokoladu, kakao, dže i rum. Dodajte postepeno sok iz slatkog od višanja. Vlažnim rukama oblikujte kuglice pa u svaku stavite po jednu višnju iz slatkog. Ponovo oblikujte kuglicu. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Na pari otopite čokoladu sa 5 kašika ulja, da dobijete glazuru. Kuglice ukrasite glazurom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
NEODOLJIVE ČOKOLADNE BOMBICE Sitni kolači gotovi za 15 minuta, najbolje stavite odmah duplu meru
Fenomenalne i slatke, a savršene za slavsku trpezu.
ČOKOLADNI TARTUFI SA KOKOSOM Naprave se lako, a pojedu čim se postave, otopićete se od miline
Od navedene količine dobićete 18 tartufa.
POSNE BANANA KUGLICE Sitni kolači gotovi očas posla koji mirišu na ljubav
Napravićete začas, a tope se u ustima.
BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete
Ako volite bajaderu, ove bombice ćete da obožavaate.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)