ČOKO VIŠNJA BOMBICE Neodoljivi zalogajčići koji se tope u ustima, a naprave se začas
Fenomenalne bombice nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 200 g šećera u prahu
- 200 g mlevenih oraha
- 200 g rendane čokolade
- 2 kašike ruma
- 2 kašike kakaa
- 1 kašika džema od kasije
- slatko od višanja
Za glazuru
- 150 g crne čokolade
- nekoliko kašika ulja
- 50 g bele čokolade
Napomena: Od navedene količine dobićete 45 do 50 kuglica.
Priprema
U jednoj posudi pomešajte šećer, orahe, čokoladu, kakao, dže i rum. Dodajte postepeno sok iz slatkog od višanja. Vlažnim rukama oblikujte kuglice pa u svaku stavite po jednu višnju iz slatkog. Ponovo oblikujte kuglicu. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Na pari otopite čokoladu sa 5 kašika ulja, da dobijete glazuru. Kuglice ukrasite glazurom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BOMBICE OD JABUKA Jeftini zalogajčići skupog ukusa čije sastojke već imate u kuhinji
Gotove začas, a nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KUGLICE OD JABUKA Jeftin slatkiš skupog ukusa koji se ne odbija, za prave sladokusce
Fenomenalne i slatke, nestaće sa stola odmah.
BRZE KESTEN BOMBICE Gotove za tren oka, a smažu se u jednom zalogaju, za pravo zadovoljstvo
Fenomenalne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
BRZE LEŠNIK KUGLICE Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, a mirišu na nedelju
Neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
BANANA HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Sočan i drugačiji, poći će vam voda na usta
Sočan spoj sa bananama oduševiće i one izbirljive.
LEDENE KOKOS KOCKE Potrebno vam je samo 2 sastojka, a vraćaju u dane sa letovanja
Izdašan desert mekan kao duša, bićete oduševljeni.
TORTA OD ŠARGAREPE Recept čuvene rok zvezde Tine Tarner, tajna je u ovom sastojku
Sočna i preukusna, a ananas joj daje poseban šmek.
AMERIČKA PITA Sa sočnim nadevom od jabuka, po receptu na kome su odrasle generacije
Klasik bez premca, za desert koji se pamti.
JESENJA PAŠTETA Od paprika i tikvica, a pikantna i aromatična, za prave gurmane
Možete da je mažete na hleb ili dodate kao prilog jelu, osvojiće vas od prvog zalogaja.
Komentari (0)