RIBLJA ČORBA Ovako je prave na Svetoj gori, posna i slasna, a bićete siti satima
Zdrava, preukusna i začinjena, pravićete stalno.
Potrebno je
- glave od više vrsta morske ribe
- 5-7 glavica crnog luka
- 4-5 šargarepa
- posna sitna testenina
- koren celera
- mlevena paprika
- so
- nekoliko zrna bibera
- celerov i peršunov list
- mirođija
Priprema
U šerpi skuvajte riblje glave sa 2-3 glavice crnog luka, 2-3 šargarepe, korenom celera i nekoliko zrna bibera.
Onda propržite u zasebnoj posudi, 3-4 glavice crnog luka i dve šargarepe, isečene na kolutove. Potom nalijte proceđenom vodom u kojoj ste kuvali ribe. Meso očistite od kostiju i dodajte u čorbu. Zatim posolite, pobiberite a malo mlevene paprike dodajte direktno u ključalu čorbu. Nakon toga, dodajte testeninu, kuvajte kratko pa skinite sa šporeta. Na kraju, pospite čorbu seckanim celerom, peršunom i mirođijom.
Možda vas zanima:
DONOSIMO VAM ORIGINALNI KAFANSKI RECEPT Riblja čorba koja pomera granice dobrog ukusa
Savršena za dane posta, poznato je da je riba namirnica koja zamenjuje meso.
RIBLJA ČORBA Kafanski specijalitet koji se brzo sprema, a svi će misliti da ste pravili satima
Posna riblja čorba osvojiće i one koji mrse.
SVETOGORSKA RIBLJA ČORBA Posan obrok na kašiku koji će vas dugo držati sitim
Napravite ovu preukusnu, začinjenu čorbu po receptu sa Svete gore. Zagrejaće vas u ovim hladnim danima, posna je i zdrava.
RIBLJA ČORBA KAKVU DO SADA NISTE JELI Zdrava, ukusna i pikantna
Pravljenje riblje čorbe predstavlja pravu umetnost ponekad. Treba znati kako da baš ispadne savršena. Probajte ovu riblju čorbu, bolja je od one iz kafane.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
Komentari (0)