ČORBA OD POVRĆA Domaća i zdrava, a krepi organizam u trenu
Zdrava i ukusna, pravićete stalno.
Potrebno je
- 1 mlada tikvica
- 1 manja glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 1 krompir
- 1,3 l vode
- pola kašičice soli
- pola kašičice sveže samlevenog bibera
- 1 kašičica suvog bijnog začina
- na vrh kašičice kurkume
- na vrh kašičice dimljene slatke mlevene paprike
- 1 žumance
- 2 kašike kisele pavlake 20%mm
- 2 kašike ulja
- 1 kašika iseckanog svežeg peršunovog lista
Prilog
- po želji tostiranog hleba
- po želji putera
Priprema
Oljuštite crni luk. Operite i oljuštite tikvicu, krompir i šargarepu. Povrće krupno izrendajte pa pržite u tiganju na zagrejanom ulju. Posolite i pobiberite. Dodajte so, biber, kurkumu i suvi biljni začin. Pržite 5 minuta, uz neprestano mešanje. Sipajte vodu i kuvajte povrće, bez poklopca, 20 minuta do pola sata, na srednje jakoj vatri. Po potrebi, nalijte još vode. U jednoj posudi umutite žumance sa pavlakom, pa dodajte dimljenu začinsku papriku i seckan peršunov list. Zatim dodajte kutlaču čorbe od povrća, pa promešajte i sipajte u čorbu na šporetu. Kuvajte još jedno 5 minuta. Služite toplo, uz tostiran hleb premazan puterom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BEGOVA ČORBA Ukus tradicije po originalnom sarajevskom receptu, za svaku svečanu trpezu
Aromatična čorba, u savršenom spoju povrća sa mesom.
RIBLJA ČORBA PO ORIGINALNOM KAFANSKOM RECEPTU Ovaj začin joj daje poseban šmek
Preukusna i sočna, pravićete stalno.
PILEĆA ČORBA Okrepiće vas u trenu, a pravi je raj za nepca
Ukusa koji se pamti, pravićete stalno.
BEGOVA ČORBA Savršen spoj mesa i povrća, po originalnom kafanskom receptu
Neodoljivi specijalitet osvojiće i one izbirljive.
SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
AKO ŽELITE DA FAŠIRANE ŠNICLE BUDU SOČNE NEMOJTE DA RADITE OVO Ovako prave turski kuvari, a uvek ispadnu neodoljive
Primenite ove jednostavne trikove turskih kuvara i uživajte u savršenom ručku.
ČORBA OD SOČIVA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a govori 1000 jezika
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete biti gladni satima.
KAKO DA HLEB BUDE SVEŽ DANIMA Primenite neki od ovih 5 trikova i biće mekan kao pamuk
Ako hleb već sutra postane tvrd, primenite neki od navedenih trikova, biće kao tek kupljen.
Komentari (0)