ČORBA OD POVRĆA Domaća i zdrava, a krepi organizam u trenu

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Zdrava i ukusna, pravićete stalno.

čorba od povrća
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 mlada tikvica
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 krompir
  • 1,3 l vode
  • pola kašičice soli
  • pola kašičice sveže samlevenog bibera
  • 1 kašičica suvog bijnog začina
  • na vrh kašičice kurkume
  • na vrh kašičice dimljene slatke mlevene paprike
  • 1 žumance
  • 2 kašike kisele pavlake 20%mm
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašika iseckanog svežeg peršunovog lista

Prilog

  • po želji tostiranog hleba
  • po želji putera
     

Priprema

Oljuštite crni luk. Operite i oljuštite tikvicu, krompir i šargarepu. Povrće krupno izrendajte pa pržite u tiganju na zagrejanom ulju.  Posolite i pobiberite. Dodajte so, biber, kurkumu i suvi biljni začin. Pržite 5 minuta, uz neprestano mešanje. Sipajte vodu i kuvajte povrće, bez poklopca, 20 minuta do pola sata, na srednje jakoj vatri. Po potrebi, nalijte još vode. U jednoj posudi umutite žumance sa pavlakom, pa dodajte dimljenu začinsku papriku i seckan peršunov list. Zatim dodajte kutlaču čorbe od povrća, pa promešajte i sipajte u čorbu na šporetu. Kuvajte još jedno 5 minuta. Služite toplo, uz tostiran hleb premazan puterom. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading