DOMAĆA PARADAJZ ČORBA Jelo "na kašiku" koje krepi organizam u momentu, po starom receptu iz bakine kuhinje
Sočna i zdrava, za pravo uživanje.
Potrebno je
- 500 ml pasiranog paradajza
- 500 ml vode
- 1 šaka makarona
- 1 kašika šećera
- 1 kašika suvog začina
- 1 manja glavica crnog luka
- 2 kašike brašna
- 2 čena belog luka
- seckani peršun
- 3 kašike ulja
- so, biber
Priprema
Sitno seckan crni i beli luk propržite na zagrejanom ulju u šerpi. Dodajte brašno i dinstajte na tihoj vatri. Skinite sa šporeta i dodajte paradajz, uz neprestano mešanje. Zatim nalijte vodu i kuvajte. Kad proključa, dodajte makarone, peršun i začine. Posolite i pobiberite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KAFANSKA PARADAJZ ČORBA Mirisna i kremasta, savršeno jelo na kašiku
Krepi organizam u trenu.
KAFANSKA PARADAJZ ČORBA Trik poznatog kuvara zbog kog će ispasti savršena
Pečeni paradajz dodaće na ukusu.
PARADAJZ ČORBA KREPI ORGANIZAM U TRENU Recept kafanskog kuvara po kome uvek ispadne savršena
Preukusna, a krepi organizam u trenu.
PARADAJZ ČORBA PO KAFANSKOM RECEPTU Savršenog ukusa, a daće vam energije za ceo dan
Krepi organizam u trenu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)