DOMAĆA PARADAJZ ČORBA Jelo "na kašiku" koje krepi organizam u momentu, po starom receptu iz bakine kuhinje

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Sočna i zdrava, za pravo uživanje.

paradajz čorba
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 ml pasiranog paradajza 
  • 500 ml vode
  • 1 šaka makarona
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika suvog začina
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 2 kašike brašna
  • 2 čena belog luka
  • seckani peršun
  • 3 kašike ulja
  • so, biber

Priprema

Sitno seckan crni i beli luk propržite na zagrejanom ulju u šerpi. Dodajte brašno i dinstajte na tihoj vatri. Skinite sa šporeta i dodajte paradajz, uz neprestano mešanje. Zatim nalijte vodu i kuvajte. Kad proključa, dodajte makarone, peršun i začine. Posolite i pobiberite. Bon appetit! 

 

Komentari (0)

Loading