TIRAMISU KUGLICE Najlepši sitni kolači sa kafom, ukrasiće svaku slavsku trpezu
Ako volite tiramisu, ove kuglice ćete obožavati.
Potrebno je
- 3 mala pakovanja piškota
- 1 kašičica instant kafe
- 100 ml vode
- 2 kašike šećera
- 1 kašika ruma
- 250 g maskarpone sira
- mlečna čokolada
- slatki kakao
Priprema
Sipajte kafu u šolju pa dodajte vrelu vodu. Onda promešajte, pa dodajte i šećer i rum. Zatim mešajte pa prespite kafu u posudu. Izblendajte piškote, dodajte kafi, dodajte i sir pa sve sjedinite. Potom pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru pola sata. Mali deo smese rastanjite na dlanu, pa dodajte istopljenu čokoladu. Rukom napravite kuglice i uvaljajte u kakao. Ostavite na par sati u frižideru i služite. Prijatno !
Možda vas zanima:
ČOKO ORANŽ KUGLICE Sitni kolači koji se pojedu u jednom zalogaju, za sve prilike
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
KUGLICE OD JABUKA Sočni kolačići kojima orasi daju poseban šmek, za dane kada nemate vremena
Brzi desert kada vam se jede nešto slatko, a nemate vremena za pripremu.
KOKOS KUGLICE Brzi sitni kolači koji se smažu u jednom zalogaju, a pomeraju granice dobrog ukusa
Gotove očas posla, a tope se u ustima.
KOŠNICE Omiljeni slavski kolači, u neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Nema ko ih ne voli, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
Komentari (0)