KOKOS KUGLICE Brzi sitni kolači koji se smažu u jednom zalogaju, a pomeraju granice dobrog ukusa
Gotove očas posla, a tope se u ustima.
Potrebno je
- 200 g kokosa
- 250 g šećera
- 250 g mleka u prahu
- 125 g margarina
- 100 ml vode
- lešnici
Priprema
U jednu posudu sipajte vodu i šećer, pa otopite. Dodajte margarin, pa mešajte. Zatim, dodajte mleko u prahu i kokos. Neprestano mešajte, da se ne stvore grudvice. Ostavite da se prohladi. Malom kašikom uzimajte po deo od smese, pa u sredinu stavljajte lešnike. Rukom oblikujte kuglice, pa valjajte u kokos. Ostavite u frižider da se dobro stegnu. Prijatno!
Možda vas zanima:
BRZE KUGLICE OD DUNJA I JABUKA Naprave se očas posla, a pojedu u trenu
Osvežavajuće i slatke, nema ko vam neće tražiti recept.
TIRAMISU KUGLICE Savršeni spoj sitnih kolača i čuvenog italijanskog deserta, za sve svečane prilike
Mekane i sočne, nestaće sa stola odmah.
ČOKOLADNE PIRINČANE KUGLICE Brzi desert kada dođu iznenadni gosti, za prave sladokusce
Fenomenalne i slatke, poješćete očas posla.
SLATKE KOKOS BOMBICE Ukrasiće svaku svečanu trpezu, a uspevaju i početnicima
Mali zalogajčići nestaće sa stola odmah.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)