BRZA ČOKOLADNA TORTA Za pravo uživanje posle ručka, a gotova za pola sata
Fenomenalna poslastica uspeće svima, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
Potrebno vam je:
Za biskvit
- 4 jaja
- 4 kašike glatkog brašna
- pola kesice praška za pecivo
- 100 g čokolade za kuvanje
- 100 g šećera
- 200 g maslaca
Za fil
- 500 ml slatke pavlake
- 250 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi prosejte brašno s praškom za pecivo. Maslac i čokoladu otopite na pari. Potom odvojite belanca od žumanaca. Zasebno umutite žumanca sa šećerom, pa im dodajte maslac sa čokoladom. Dobro promešajte pa umešajte brašno s praškom za pecivo. U odvojenoj posudi umutite šne od belanaca pa ga pažljivo dodajte u čokoladnu smesu. Kalup obložite papirom za pečenje pa u njega izlijte smesu. Pecite biskvit oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čokoladu sitno iseckajte pa zagrejte slatku pavlaku do ključanja. Prelijte pavlaku preko čokolade pa promešajte. Proverite viljuškom da li je pečeno pa prelijte toplim filom. Pustite da se torta prohladi na sobnoj temperaturi. Ostavite u frižideru. Prijatno!
Možda vas zanima:
JEDNOSTAVNA ČOKOLADNA TORTA Samo dva sastojka, a nemoguće je zaustaviti se na jednom parčetu
Ukusa koji priča priče.
NAJBRŽA ČOKOLADNA TORTA Pravi se po principu smuti pa prospi, a budi sva čula mirisom i ukusom
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
BRZA ČOKOLADNA TORTA Po receptu za početnike, a ostavlja bez daha
Kremasta poslastica bogatog ukusa raspametiće i one izbirljive.
TIJANINA ČOKOLADNA TORTA SE TOPI U USTIMA, A NEĆE VAS UGOJITI Savršena za leto, pravićete je stalno
Ako želite da jedete tortu bez griže savesti, onda je recept Tijane Mladenović baš za vas
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)