BRZA ČOKOLADNA TORTA Za pravo uživanje posle ručka, a gotova za pola sata

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Fenomenalna poslastica uspeće svima, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.

čokoladna torta
Shutterstock

Potrebno vam je:

Za biskvit

  • 4 jaja
  • 4 kašike glatkog brašna
  • pola kesice praška za pecivo
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 100 g šećera
  • 200 g maslaca


Za fil

  • 500 ml slatke pavlake
  • 250 g čokolade za kuvanje

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi prosejte brašno s praškom za pecivo. Maslac i čokoladu otopite na pari. Potom odvojite belanca od žumanaca. Zasebno umutite žumanca sa šećerom, pa im dodajte maslac sa čokoladom. Dobro promešajte pa umešajte brašno s praškom za pecivo. U odvojenoj posudi umutite šne od belanaca pa ga pažljivo dodajte u čokoladnu smesu. Kalup obložite papirom za pečenje pa u njega izlijte smesu. Pecite biskvit oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čokoladu sitno iseckajte pa zagrejte slatku pavlaku do ključanja. Prelijte pavlaku preko čokolade pa promešajte. Proverite viljuškom da li je pečeno pa prelijte toplim filom. Pustite da se torta prohladi na sobnoj temperaturi. Ostavite u frižideru. Prijatno!

Možda vas zanima:

trileće

OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto

15:06

19 novembar, 2024

Slatki kutak

Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.

Komentari (0)

Loading