NEODOLJIVA OBLANDA U sočnom spoju džema sa lešnicima, poći će vam voda na usta
Fenomenalan desert, za savršen početak radne nedelje.
Potrebno je
- Pakovanje oblandi (5 listova)
- 300 g džema od kajsija
- 200 g mlevenih lešnika
- 100 g šećera u prahu
- 150 g maslaca
- 150 g čokolade
- 2 kašike mleka
Priprema:
Omekšajte maslac na sobnoj temperaturi dok ne postane kremast. U drugoj posudi sjedinite džem od kajsija, mlevene lešnike i šećer u prahu, pa dodajte omekšali maslac i dobro sve izmešajte. Fil treba da bude kompaktan, ali dovoljno mekan za premazivanje. Na ravnu površinu stavite prvi list oblandi, pa ga premažite tankim slojem fila od džema i lešnika. Preko tog sloja stavite sledeći list oblandi, lagano pritisnite da se zalepi i ponovite postupak sa ostatkom fila i oblandi. Za glazuru, otopite čokoladu sa mlekom na laganoj vatri i dodajte preostali maslac. Kada se sve lepo sjedini, prelijte glazuru preko poslednjeg lista oblande i ravnomerno rasporedite. Ostavite da se stegne na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider da se dobro ohladi.
Možda vas zanima:
FENOMENALNA OBLANDA Trebaće vam samo 4 sastojka, a nikad slađa
Najbolje da oblandu napravite dan ranije, biće ukusnija i lakše će da se seče.
ŽUTO CRNA OBLANDA BOLJA OD KLASIČNE Kolač za sve prilike koji uspeva BAŠ svima
Brzi kolač za prave sladokusce.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)